Vier poeiers van Cambuur laten scorende Yilmaz verslagen achter

Reacties

SC Cambuur heeft zaterdagavond de eerste overwinning van het nieuwe seizoen geboekt. Op bezoek bij Fortuna Sittard kwam de ploeg van Henk de Jong op achterstand door een doelpunt van Burak Yilmaz, maar poeiers van Michael Breij, Mees Hoedemakers (twee) en Jasper ter Heide bezorgden Cambuur een 1-4 overwinning. Fortuna blijft door de nederlaag steken op nul punten, terwijl Cambuur er vier heeft.

Vier poeiers van Cambuur laten scorende Yilmaz verslagen achter
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
1 - 4
SC Cambuur
SC Cambuur

Slechts tien minuten had Yilmaz nodig om Fortuna op voorsprong te zetten. Iñigo Córdoba had veel ruimte aan de linkerflank en verstuurde een voorzet richting de tweede paal, waar Yilmaz klaarstond om de bal met succes uit de lucht te nemen: 1-0. Doelman João Virgínia van Cambuur had vervolgens de nodige moeite met snoeiharde vrije trap van Mats Seuntjens, maar voorkwam wel de 2-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Halverwege de eerste helft liet Córdoba een grote mogelijkheid onbenut, omdat hij de bal verkeerd aannam. Na een dubbele wissel in minuut 38 bij Cambuur - Jamie Jacobs en Remco Balk moesten het veld ruimen voor Breij en David Sambissa - volgde de eerste grote mogelijkheid voor de bezoekers: Breij schoot van dichtbij tegen de gesloten benen van doelman Yanick van Osch aan.

Kort na de pauze zorgde Breij alsnog voor de 1-1: een verwoestend afstandsschot van de invaller zeilde binnen in de linkerbovenhoek. Yilmaz beklaagde zich over een vermeende overtreding van Milan Smit op Mickaël Tirpan, vlak voor het doelpunt, maar kreeg geen gehoor van Bas Nijhuis. Yilmaz liet vervolgens zelf uit de draai een grote kans op de 2-1 liggen; Paul Gladon stuitte in de korte hoek op Virgínia.

Na enkele kansen aan weerszijden, zoals een inzet van Roberts Uldrikis die Van Osch met een zweefduik pareerde en een onsuccesvolle poging van Yilmaz voor Fortuna, trok Cambuur de wedstrijd naar zich toe. Met een hard en laag afstandsschot in de rechterbenedenhoek bracht Mees Hoedemakers zijn ploeg op voorsprong. Vier minuten voor tijd deed Hoedemakers het nog eens dunnetjes over, door aan de rand van het strafschopgebied de linkerhoek uit te zoeken. Invaller Ter Heide vond met een snoeiharde uithaal de rechterhoek en bepaalde de eindstand.

Fortuna Sittard Nederland

SC Cambuur Nederland

SC Cambuur Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.