Vier keer rood voor rust bij Porto, Conceição als coach al 22 keer (!) weggestuurd

Reacties

Sergio Conceição is woensdagavond nog maar eens weggestuurd door de arbitrage. De trainer van FC Porto zit nu al aan 22 plaatsverwijzingen in zijn toch nog prille trainerscarrière. Nu kreeg hij rood tegen CS Marítimo.

Vier keer rood voor rust bij Porto, Conceição als coach al 22 keer (!) weggestuurd
© Pro Shots
Marítimo Funchal
Marítimo Funchal
0 - 2
FC Porto
FC Porto

De coach had aanmerkingen gehad op de leiding, kreeg daar geel voor en bleef vervolgens zo heftig tegen die prent protesteren dat hij hem gelijk nog eens getoond kreeg. Zodoende mocht Conceição al voor de rust plaatsnemen op de tribunes van het Estádio dos Barreiros. Het was sowieso een heetgebakerde eerste helft: zijn assistent Vitor Bruno was daarvoor al met direct rood weggestuurd.

Conceição was zo boos op arbiter Fábio Veríssimo omdat die rood had getrokken voor een speler van Porto, Bernardo Folha. De leidsman had de smaak daarna helemaal te pakken: Pablo Moreno kreeg ook twee gele kaarten. Zo had Veríssimo vier keer rood getrokken nog voor het rustsignaal klonk.

In totaal viert Conceição woensdagavond een jubileum. Hij werd als trainer 22 keer op rood getrakteerd, als voetballer overkwam hem dat ook al acht keer. Zodoende staat de teller op dertig, een imposant aantal. Als hij nog tien jaar in het vak blijft en in dit tempo doorklaagt tegen arbiters, zal hij de 'magische' grens van vijftig rode kaarten in het voetbal doorbreken. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.