Vieira terug in Londen: duel met Arsenal rood omcirkeld

Reacties

Patrick Vieira is de nieuwe manager van Crystal Palace. De komst van de 45-jarige Fransman kondigde zich al even aan en werd zondag bevestigd door de club uit Londen. Vieira keert na zes jaar terug als trainer in Engeland.

Vieira terug in Londen: duel met Arsenal rood omcirkeld
© Pro Shots

Na het beëindigen van zijn loopbaan stond Vieira aan het roer van het beloftenelftal van Manchester City. Daarna coachte hij New York City FC in de Major League Soccer en tussen 2018 en 2020 zat hij op de bank bij het Franse OGC Nice. 'Ik ben heel blij met de kans om terug te keren in de Premier League. We beginnen samen aan een nieuw hoofdstuk', vertelt Vieira op de clubsite van Palace.

'Dit project spreekt me erg aan, na een gesprek te hebben gevoerd met de voorzitter en de technisch directeur', vervolgt Vieira. 'Er is veel ambitie bij deze club. Het fundament ligt er na enkele jaren in de Premier League. Hopelijk kunnen we deze club nog beter maken. Ik kijk uit naar de sfeer die de supporters maken op Selhurst Park.'

Vieira volgt Roy Hodgson op. Hij stopte na vier seizoenen in Londen. De trainer zal al met een schuin oog in zijn agenda naar 16 oktober hebben gekeken. Dan gaat Palace op bezoek bij Arsenal, de club waar Vieira ruim 250 wedstrijden voor speelde. Vieira krijgt bij Palace te maken met onder anderen Jairo Riedewald. Patrick van Aanholt had een aflopend contract en zoekt nog naar een nieuwe club.

Bekijk hier al onze video's
Meer Crystal Palace
Meer over Crystal Palace
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.