Vidal flirt met oude bekende: 'Ik ben op dit moment niet gelukkig'

Reacties

Arturo Vidal voelt zich niet zoals hij zou willen bij Barcelona. De 32-jarige Chileen kwam vorig jaar zomer over van Bayern München, maar komt dit seizoen beperkt aan bod. De tijd die aankoop Frenkie de Jong wordt gegund gaat mede ten koste van Vidal, die dan ook zijn opties overweegt.

Vidal flirt met oude bekende: 'Ik ben op dit moment niet gelukkig'
© Pro Shots

In de pikorde onder trainer Ernesto Valverde staat Vidal te laag om wekelijks in actie te komen. Dit seizoen kwam hij slechts tot 158 minuten, verspreid over zes wedstrijden. Eerder deze maand mocht hij vanaf het begin meespelen tegen Sevilla en scoorde hij ook, maar moest hij twintig minuten voor tijd toch zijn plek afstaan aan Ivan Rakitic - die ook niet wekelijks in de basis staat.

'Ik zal er hard voor werken om niet weg te gaan bij deze club en bij te blijven dragen aan de doelen die we hebben als team. Maar ik ben op dit moment niet gelukkig', zegt Vidal in een interview met El Mercurio. 'Ook al probeer ik deze situatie door te komen en een plek te verdienen in de basiself.'

Vidal bewaart de rust, zegt hij. 'Ik probeer geen verklaring te vinden. Je kunt nu eenmaal op verschillende manieren over voetbal denken en de trainer is uiteindelijk degene die beslissingen moet nemen. Ik probeer de ploeg te helpen als er een beroep op me wordt gedaan.'

Intussen duiken in Italië geruchten op dat Antonio Conte het zou zien zitten om herenigd te worden met Vidal. De twee werkten eerder al samen bij Juventus, wat leidde tot drie opeenvolgende titels. Nadat Conte vertrok won Vidal bovendien nog een vierde Scudetto.

Vidal zou het zien zitten om weer te werken met Conte. 'Ik heb met hem veel moois meegemaakt. Dankzij hem ben ik uitgegroeid tot één van de besten. In de voetballerij is het belangrijk dat je vertrouwen krijgt. Gebeurt dat, dan groei je', heeft Vidal ervaren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer A. Vidal
Meer over A. Vidal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.