VI Live: venijn bij Barça-City in de staart, PSG wint

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: venijn bij Barça-City in de staart, PSG wint

Hierbij is de VI Live voor woensdagavond ten einde.

22.35 uur: EINDSTAND BARCELONA - MANCHESTER CITY 2-1
Het venijn zat 'm nog in de staart met goals van Vincent Kompany en de winnende goal van Dani Alves, maar spannend was het al niet meer. Barcelona gaat naar de laatste acht en Manchester City kan zich richten op het binnenhalen van de titel in Engeland. Na de 2-0 uitzege is het nu 2-1 geworden voor Barcelona.

22.34 uur: EINDSTAND PSG - BAYER LEVERKUSEN 2-1
Het is klaar in Parijs. PSG wint weer en blijkt een maatje te groot voor Bayer Leverkusen. Over twee duels wordt het immers 6-1. Vanavond bleef het bij 2-1.

22.34 uur: GOAL BARCELONA - MANCHESTER CITY 2-1
Barcelona laat zich de zege niet ontglippen. Dani Alves schiet de bal ondanks een wir-war van City-spelers op de doellijn binnen. Barcelona gaat toch winnen.

22.32 uur: GOAL BARCELONA - MANCHESTER CITY 1-1
Vincent Kompany redt de eer namens Manchester City. De Belg tikt van dichtbij binnen.

22.21uur: BARCELONA – MANCHESTER CITY
Manchester City krijgt, nadat Gérard Piqué Edin Dzeko heeft neergelegd in het zestienmetergebied, óók geen strafschop van scheidsrechter Stéphane Lannoy. City-verdediger Pablo Zabaleta reageert woest op de beslissing van de Franse arbiter en krijgt daarvoor zijn tweede gele kaart. Hij mag inrukken.

22.12 uur: PSG - BAYER LEVERKUSEN
Geen record voor Zlatan Ibrahimovic. Hij wordt gewisseld. De Zweed lijkt niet blij met zijn vervroegde gang naar de kleedkamer.

22.11 uur: GOAL BARCELONA – MANCHESTER CITY 1-0
Het lijkt over en uit! Lionel Messi scoort voor Barcelona. Zijn handige wippertje ontdoet dit tweeluik van alle spanning. Barcelona gaat naar de laatste acht.

22.09 uur: PSG – BAYER LEVERKUSEN
Het is er niet de wedstrijd naar, maar Emre Can moet naar de kant met een rode kaart. Hij krijgt zijn tweede gele kaart voor een schwalbe. De Leverkusen-middenvelder kreeg zijn eerste voor aanmerkingen op de leiding.

21.55 uur: GOAL PSG - BAYER LEVERKUSEN 2-1
Ezequiel Lavezzi zet PSG op voorsprong met een droge schuiver. Het voorbereidende werk is van Lucas Digne.

21.48uur: BARCELONA – MANCHESTER CITY
Rubén Cousillas, de vervanger van Manuel Pellegrini op de bank bij Manchester City, grijpt in! De onzichtbare Sergio Agüero blijft achter in de kleedkamer en wordt in de tweede helft vervangen door de fysiek sterkere Edin Dzeko.

21.34 uur: RUSTSTAND BARCELONA – MANCHESTER CITY 0-0
Barcelona is geen moment in de problemen. De Catalanen zijn heer en meester en laten diverse kansen liggen op de openingstreffer. De treffer van Neymar werd na ruim een kwartier afgekeurd vanwege buitenspel van aangever Sergio Busquets. Dit ten onrechte, zo bleek in de herhaling.

21.31 uur: RUSTSTAND PSG – BAYER LEVERKUSEN 1-1
Het mag dan niet spannend meer zijn, vermakelijk is het wel. Leverkusen had op voorsprong kunnen staan, maar dat geldt ook voor PSG. Zlatan Ibrahimovic vergat te scoren oog in oog met doelman Bernd Leno. En dat tot twee keer toe.

21.25 uur: BARCELONA – MANCHESTER CITY
Van de aanvallende intenties van City is weinig te merken. De ploeg uit Manchester heeft doelpunten nodig, maar komt er niet aan te pas. Barcelona heerst en is al diverse keren gevaarlijk geweest voor het doel van Joe Hart.

21.12 uur: PSG - BAYER LEVERKUSEN
Simon Rolfes mist een strafschop. Salvatore Sirigu keert de slechte inzet van de Duitser. De penalty werd gegeven omdat Christophe Jallet, de vervanger van Gregory van der Wiel, Eren Derdiyok naar de grond trok. De rechtsback kwam goed weg met een gele kaart. Maar het is dus nog 1-1.

21.05 uur: BARCELONA – MANCHESTER CITY
Neymar schiet na ruim een kwartier raak, maar scheidsrechter Stéphane Lannoy keurt de treffer af. Sergio Busquets bediende de Braziliaan, maar deed dit volgens de leidsman vanuit buitenspelpositie. In de herhaling is duidelijk te zien dat Busquets niet buitenspel staat en dus komt City goed weg! Eerder had Barcelona ook al om een strafschop gevraagd toen Joleon Lescott Lionel Messi neerlegde.

21.03 uur: PSG- BAYER LEVERKUSEN
Het record is Zlatan Ibrahimovic nog niet gegund. De schitterende stift van de Zweed belandt boven op de lat. Twee keer alleen voor de keeper en twee keer missen. Dat gebeurt de aanvaller niet vaak.

20.58 uur: GOAL PSG - BAYER LEVERKUSEN 1-1
En het is alweer gelijk! Marquinhos kopt raak uit een corner van Yoyan Cabaye. Vermakelijk is het dus zeker. In de actie voorafgaand aan de hoekschop mist Zlatan Ibrahimovic een grote kans. Het is dus nog even wachten op een record voor de Zweed.

20.50 uur: GOAL PSG - BAYER LEVERKUSEN 0-1
Zeer verrassend! Het is 0-1. Sidney Sam kopt raak. Wordt het echt nog spannend of is PSG nu wel wakker? Het goede voorbereidende werk is van Giulio Donati. Al valt op hoe vrij de Duitser raak kan koppen. De reeks van PSG, 27 Europese thuisduels op rij zonder nederlaag, is in gevaar.

20.45 uur: AFTRAP BARCELONA - MANCHESTER CITY
Barcelona is nog niet gerust op het bereiken van de kwartfinale! Manchester City moet in ieder geval twee keer scoren en start met een aanvallend ingestelde ploeg met clubtopscorer Sergio Agüero als centrumspits.

20.45 uur: AFTRAP PSG - BAYER LEVERKUSEN
Ook in Parijs is begonnen. Al zal dit duel een stuk minder spannend zijn. Alleen een wonder kan PSG ervan weerhouden de kwartfinale te bereiken. In Duitsland werd immers met 4-0 gewonnen. Het hopen is vooral op vuurwerk van Zlatan Ibrahimovic.

19.49 uur: BARCELONA – MANCHESTER CITY
De opstellingen voor het duel in Camp Nou zijn bekend! Barcelona, dat in eigen huis een 2-0 voorsprong verdedigt in de achtste finale van de Champions League, heeft één wijziging ten opzichte van de heenwedstrijd. De herstelde Neymar start in de basis. Dit gaat ten koste van de Chileen Alexis Sánchez. Ibrahim Afellay zit niet in de wedstrijdselectie. City-manager Manuel Pellegrini, die op de tribune zit vanwege een schorsing, ruimt basisplaatsen in voor voormalig Barcelona-middenvelder Yaya Touré en de herstelde Argentijn Agüero, met 26 treffers de clubtopscorer van City.
De volledige opstellingen:
Barcelona:
Valdés; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Xavi, Busquets, Fabregas; Neymar, Messi en Iniesta.
Manchester City: Hart; Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov; Fernandinho, Touré, Milner, Silva, Nasri en Agüero.

19.48 uur: AFTRAP PARIS SAINT-GERMAIN – BAYER LEVERKUSEN
De opstellingen druppelen binnen vanuit Parijs. Bij de Fransen ontbreekt Gregory van der Wiel zoals bekend vanwege een knieblessure. Topschutter Zlatan Ibrahimovic staat zoals vanzelfsprekend in de spits. Ondanks de 4-0 zege in het uitduel wordt de Zweed niet gespaard. Yohan Cabaye start eveneens in de basis. Overigens evenaart Zlatan een Champions League-record als hij scoort, dan is hij immers voor de zesde keer op rij trefzeker. En en passant ook direct weer topscorer van het miljoenenbal met elf treffers.
De volledige opstellingen:
PSG
: Sirigu; Jallet, Thiago Silva, Marquinhos, Digne; Cabaye, Rabiot, Pastore; Cavani, Ibrahimović, Lavezzi.
Leverkusen: Leno; Wollscheid, Guardado, Toprak, Donati: Reinartz, Rolfes, Can; Sam, Castro, Derdiyok.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.