VI Live: pijnlijke derby Everton, Real naar laatste vier

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: pijnlijke derby Everton, Real naar laatste vier

VI Live is voor dinsdag afgesloten.

22:52: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Liverpool heeft de 222ste Merseyside-derby op Anfield tegen aartsrivaal Everton overtuigend gewonnen. De Roden waren in Liverpool duidelijk een maatje te groot voor de Blauwen.
Liverpool – Everton 4-0
Crystal Palace – Hull City 1-0

22.48 uur: EINDSTAND REAL MADRID - ESPANYOL 1-0
Real Madrid plaatst zich voor de halve finale van de Copa del Rey. De goal van Jesé Rodríguez bleek voldoende voor een plek bij de laatste vier. Een record was er voor Iker Casillas (zie verslag).

22:42: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Robin van Persie en Wayne Rooney kunnen terugkijken op een succesvolle rentree bij Man United. Koploper Arsenal heeft averij opgelopen op bezoek bij Southampton. Daardoor kan Manchester City woensdagavond de koppositie overnemen.
Manchester United - Cardiff City 2-0
Swansea City - Fulham 2-0
Southampton - Arsenal 2-2
Norwich City - Newcastle United 0-0

22.12 uur: LIVERPOOL - EVERTON
Daniel Sturridge laat na zijn derde treffer van de avond aan te tekenen. De Engelsman schiet huizenhoog over vanaf elf meter.

22.10 uur: GOAL LIVERPOOL - EVERTON 4-0
Luis Suarez zet de marge op vier. De aanvaller evenaart zijn doelpuntenrecord bij Liverpool. Vorig seizoen maakte Suarez 23 competitietreffers na 33 wedstrijden. Dit seizoen heeft de ex-speler van Ajax slechts achttien wedstrijden nodig om tot dat aantal te komen.

22.05 uur: MANCHESTER UNITED - CARDIFF CITY
Robin van Persie wordt bedankt voor bewezen diensten. De centrumspits wordt na ruim een uur vervangen door Wayne Rooney, die net als Van Persie terugkeert van een blessure.

22.01 uur: GOAL MANCHESTER UNITED - CARDIFF CITY 2-0
Ashley Young knalt de 2-0 binnen. De drie punten lijken veilig voor Manchester United.

22.00 uur: GOAL SOUTHAMPTON - ARSENAL 2-2
Spektakel direct na rust. Via goals van Olivier Giroud en Santi Cazorla buigt Arsenal snel de achterstand om, maar Adam Lallana zorgt weer voor een gelijke stand. De drie goals vielen allemaal tussen de 48ste en 54ste minuut.

21.48 uur: RUSTSTAND LIVERPOOL – EVERTON 3-0
Liverpool gaat met een riante voorsprong de rust in. Na de treffers van Steven Gerrard en Daniel Sturridge (2) wordt de 222ste Merseyside-derby een kansloze affaire voor Everton.

21.45 uur: RUSTSTAND REAL MADRID – ESPANYOL 1-0
Real Madrid staat met één been in de halve finale van het toernooi om de Copa del Rey. Jesé tekende namens de equipe van trainer Carlo Ancelotti voor de enige treffer tot dusver.

21.35 uur: GOAL LIVERPOOL - EVERTON 3-0
En de Merseyside-derby lijkt beslist! Na een lange bal van Kolo Touré verschalkt Daniel Sturridge doelman Tim Howard met een lob.

21.34 uur: GOAL LIVERPOOL - EVERTON 2-0
Na balverlies van Gareth Barry profiteert Daniel Sturridge op aangeven van Philippe Coutinho. Hij schiet de 2-0 binnen in de altijd beladen Merseyside-derby.

21.33: RUSTSTAND PREMIER LEAGUE
Manchester United - Cardiff City 1-0
Swansea City - Fulham 0-0
Southampton - Arsenal 1-0
Norwich City - Newcastle United 0-0
Arsenal kan de koppositie na deze speelronde wel eens kwijt zijn. Door een goal van José Fonte staat de lijstaanvoerder bij rust met 1-0 achter tegen Southampton.

21.21 uur: GOAL LIVERPOOL - EVERTON 1-0
Uitgerekend Liverpool-icoon Steven Gerrard opent in de Merseyside-derby de score. In zijn 31ste derby kopt de Engelse middenvelder raak uit een corner van Luis Suarez.

Stevie G. in extase.
Stevie G. in extase.

21:07 uur: GOAL REAL MADRID - ESPANYOL 1-0
Jesé Rodríguez opent na zeven minuten de score in Madrid. Hij schiet na een fraaie assist van Xabi Alonso raak in de korte hoek. Real is daardoor hard op weg naar de halve finale van het Spaanse bekertoernooi. De heenwedstrijd werd met 1-0 gewonnen door De Koninklijke.

21.00 uur: AFTRAP REAL MADRID - ESPANYOL 
Real Madrid verdedigt in eigen huis een 1-0 voorsprong in het toernooi om de Copa del Rey. Trainer Carlo Ancelotti spaart Karim Benzema, Marcelo en Pepe. Het drietal zit op de bank.

21.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE 
Liverpool en Everton trappen op Anfield af voor alweer de 222ste Merseyside derby.
Liverpool – Everton
Crystal Palace – Hull City

20.51 uur: GOAL MANCHESTER UNITED - CARDIFF CITY 1-0
Robin van Persie heeft precies zes minuten nodig om de score te openen. In tweede instantie kopt hij raak, nadat de bal ook al terugkwam van de lat via een kopbal van Antonio Valencia. Voor Van Persie is het zijn achtste competitiedoelpunt van dit seizoen.

Robin van Persie juicht na zijn goal.
Robin van Persie juicht na zijn goal.

20.45 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE 
Manchester United – Cardiff City
Swansea City – Fulham
Norwich City – Newcastle United
Southampton Arsenal

20.05 uur: PREMIER LEAGUE 
Behalve Robin van Persie verschijnen er om 20.45 uur nog zes Nederlanders aan de aftrap. Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel starten bij Norwich tegen Newcastle United, waar Tim Krul en Vurnon Anita aan de aftrap verschijnen. Yohan Cabaye zit niet in de wedstrijdselectie van The Magpies. De Fransman is zo goed als rond met Paris Saint-Germain. Luuk de Jong is nog niet van de partij. De aanvaller is al wel in Newcastle om zijn tijdelijke overgang van Borussia Mönchengladbach rond te maken. Bij het duel tussen Swansea en Fulham twee landgenoten: Maarten Stekelenburg verdedigt het doel van Fulham, terwijl Jonathan de Guzman aftrapt namens The Swans.

19:45 uur: MANCHESTER UNITED – CARDIFF CITY
De opstellingen zijn bekend. Robin van Persie staat samen met Juan Mata aan de aftrap voor het competitieduel met Cardiff City. Van Persie keert terug na een slepende bovenbeenblessure, terwijl de grote winteraankoop Mata zijn debuut maakt in het shirt van Manchester United. Hij kwam over van Chelsea voor 45 miljoen euro. Wayne Rooney, eveneens weer fit, begint op de bank. Alexander Büttner ontbreekt in de wedstrijdselectie.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.