VI Live: hattrick voor Messi, Afellay wint met Olympiakos

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: hattrick voor Messi, Afellay wint met Olympiakos

20.49 uur: EINDSTAND DEPORTIVO LA CORUNA - BARCELONA 0-4
Lionel Messi heeft Barcelona in Estadio Riazor langs Deportivo La Coruña geleid. De Argentijnse superster tekende voor een hattrick.

20.39 uur: BARCELONA LOOPT UIT
Barcelona komt op 0-4, maar echt reden tot juichen is er niet. De Catalanen spelen met de handrem erop en lopen dankzij een eigen doelpunt van de Braziliaan Sidnei uit tegen Deportivo.

LANDGENOTEN: Olympiakos, met Ibrahim Afellay in de basis, heeft drie punten overgehouden aan het competitieduel met Panaitolikos. De 48-voudig Oranje-international werd na ruim een uur vervangen bij een 0-0 tussenstand. Kort na de wissel van Afellay was het raak voor Olympiakos via Mathieu Dossevi, terwijl Giannis Maniatis in de slotfase de eindstand bepaalde: 2-0.

20.18 uur: EN NUMMER DRIE IS EEN FEIT
Lionel Messi komt naar binnen vanaf de rechterkant en schiet de bal hard binnen in de verre hoek. Nummer drie van de avond, nummer negentien van dit seizoen. Barcelona leidt met 3-0 tegen Deportivo.

LANDGENOTEN: Harm van Veldhoven heeft zijn debuut als trainer van Westerlo opgeluisterd met een punt tegen de Belgische topclub Standard Luik. Namens Westerlo opende Kevin Koffi de score, terwijl Ricardo Fatsy de 1-1 eindstand bepaalde in Het Kuipje, het onderkomen van Westerlo. Bij de ploeg van Van Veldhoven stond de Nederlander Mitch Apau in de basis.

19.46 uur: RUSTSTAND DEPORTIVO LA CORUNA - BARCELONA 0-2
Barcelona hoeft zich niet heel erg in te spannen in de eerste helft. De Catalanen zijn heer en meester en leiden halverwege dankzij twee treffers van wie anders dan Lionel Messi.

19.34 uur: EN DAAR IS NUMMER ACHTTIEN
Lionel Messi zet Barcelona op 0-2. Hij stift raak. Het is zijn achttiende competitiegoal.

19.10 uur: GOAL MESSI: 0-1
De ban is gebroken tegen Deportivo La Coruña. Na tien minuten kopt Lionel Messi op aangeven van Ivan Rakitic zijn zeventiende competitietreffer van dit seizoen binnen.

19.00 uur: BARCELONA MET DRIEKOPPIGE DRAAK
Barcelona start het competitieduel met Deportivo La Coruña met de gevreesde voorhoede Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar. Aan de kant van Deportivo een oude bekende met Haris Medunjanin, voormalig speler van AZ en Sparta Rotterdam.
Barcelona
: Bravo; Alves, Pique, Mascherano, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar.

18.51 uur: EINDSTAND MANCHESTER CITY-ARSENAL 0-2
Arsenal is dodelijk in de afronding en wint van Manchester City, dat in balbezit grossierde maar toch averij oploopt. Chelsea is spekkoper. De koploper heeft nu vijf punten voorsprong op rivaal Manchester City.

18.48 uur: EINDSTAND ATLÉTICO MADRID-GRANADA 2-0
Atlético Madrid heeft het bekersucces tegen Real Madrid een passend vervolg gegeven. Door de zege van zondag is het gat met de stadgenoot en koploper vier punten, al heeft De Koninklijke nog een duel tegoed.

18.33 uur: EINDSTAND HERACLES - EXCELSIOR 0-3
Excelsior heeft in Almelo afgerekend met het uitsyndroom. In het Polman Stadion was de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen te sterk voor Heracles.

18.26 uur: GOAL EXCELSIOR
Vijf minuten voor tijd maakt invaller Carlo de Reuver, amper een minuut in de ploeg, aan alle onzekerheid een einde door de 0-3 op het scorebord te zetten.

18.22 uur: ARSENAL OP 2-0
Het verhaal herhaalt zich. City, domineert en Arsenal scoort. Santi Cazorla krult een vrije trap op het hoofd van Olivier Giroud, die raakknikt.

18.11 uur: GOAL EXCELSIOR: 0-2
Daryl van Mieghem zet met een fraaie lob de marge op twee tegen Heracles. De rappe buitenspeler mag een minuut later naar de kant voor Jordan Botaka.

17.47 uur: RUSTSTAND MANCHESTER CITY - ARSENAL 0-1
Manchester City domineert, maar Arsenal leidt. De Londenaren krijgen op enigszins gelukkige wijze een strafschop, die door Santi Cazorla feilloos is binnengeschoten.

17.47 uur: RUSTSTAND ATLÉTICO MADRID - GRANADA 1-0
Een penalty van Mario Mandzukic zorgt halverwege voor het verschil in Madrid.

17.30 uur: RUSTSTAND HERACLES - EXCELSIOR 0-1
De Rotterdammers leiden halverwege in Almelo dankzij een treffer van Tom van Weert.

17.23 uur: GOAL ARSENAL: 0-1
Scheidsrechter Michael Dean legt de bal resoluut op de stip nadat Nacho Monreal in botsing komt met Manchester City-aanvoerder Vincent Kompany. Santi Cazorla mag aanleggen en laat doelman Joe Hart kansloos.

17.00 uur: AFTRAP MANCHESTER CITY-ARSENAL
Het Premier League-toetje van zondag is er een om naar uit te kijken. Kampioen Manchester City ontvangt Arsenal.
De opstellingen:
Manchester City: Hart; Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy; Fernandinho, Fernando, Navas, Silva, Milner; Agüero.
Arsenal: Ospina; Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal; Coquelin, Ramsey, Oxlade-Chamberlain, Cazorla; Alexis, Giroud.

LANDGENOTEN: Arjan Swinkels was zondagmiddag met Lierse SK niet opgewassen tegen Anderlecht. In Brussel was de Belgische topclub duidelijk een maatje te groot. Namens Anderlecht velden Youri Tielemans, Leander Dendoncker en Osval Alvarez het vonnis over Lierse SK. Anderlecht bezet na 22 speelronden de tweede plaats achter koploper Club Brugge, terwijl Lierse SK hekkensluiter is.

16.20 uur: EINDSTAND FEYENOORD – FC TWENTE 3-1
Feyenoord is de tweede seizoenshelft goed begonnen. De Rotterdammers zijn in eigen huis te sterk voor achtervolger FC Twente.

16.19 uur: EINDSTAND FC UTRECHT - SC HEERENVEEN 1-2
FC Utrecht is het nieuwe jaar begonnen met een thuisnederlaag tegen SC Heerenveen. Luciano Slagveer en Sam Larsson zijn de doelpuntenmakers namens de bezoekers uit Friesland.

16.17 uur: GOAL FC UTRECHT
Willem Janssen schiet vlak voor tijd raak vanaf elf meter: 1-2. Utrecht heeft nog een paar minuten om alsnog een punt uit het vuur te slepen tegen SC Heerenveen.

16.09 uur: CITY HEEFT CLUBTOPSCORER TERUG TEGEN ARSENAL
Sergio Agüero staat in de basis bij Manchester City tegen Arsenal. De Argentijn, dit seizoen al goed voor veertien Premier League-treffers, is hersteld van een hamstringblessure. Hieronder de 22 namen.
Manchester City: Hart; Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy; Fernandinho, Fernando, Navas, Silva, Milner; Agüero.
Arsenal: Ospina; Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal; Coquelin, Ramsey, Oxlade-Chamberlain, Cazorla; Alexis, Giroud.

15.52 uur: WERELDGOAL LARSSON
Sam Larsson is het eindstation van een schitterende aanval. De spits schiet fraai raak, maar de panna van Mark Uth en de voorzet achter het standbeen langs van Joey van den Berg waren minstens zo fraai. Oh ja, Heerenveen leidt met 2-0 tegen FC Utrecht.

15.50 uur: EINDSTAND PARIS SAINT-GERMAIN - EVIAN TG 4-2
Paris Saint-Germain is in de thuiswedstrijd tegen Evian TG met de schrik vrijgekomen. Een opluchting voor Gregory van der Wiel, die een eigen doelpunt maakte.

15.49 uur: OVER EN UIT VOOR FC TWENTE
Even later is het weer raak voor Feyenoord. Op aangeven van Colin Kazim-Richards schiet Jean-Paul Boëtius raak. FC Twente heeft nog een half uur om iets aan de 3-1 achterstand te doen.

15.47 uur: GOAL TOORNSTRA
Jens Toornstra knalt de bal in het dak van het doel. De middenvelder annex aanvaller van Feyenoord krijgt de bal met enig fortuin, maar schiet onberispelijk raak: 2-1.

15.40 uur: GOAL FC TWENTE: 1-1
Orlando Engelaar straft een zeldzaam missertje van Kenneth Vermeer af. De doelman van Feyenoord laat de voorzet van Luc Castaignos los, waardoor Engelaar eenvoudig raak kan schieten tegen de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot.

15.17 uur: RUSTSTAND FEYENOORD – FC TWENTE 1-0
Feyenoord gaat met een minimale voorsprong de rust in. Namens de Rotterdammers laat aanvaller Colin Kazim-Richards de grootste kans liggen door vanaf elf meter te missen. Even later schiet Lex Immers wel raak.

15.16 uur: RUSTSTAND FC UTRECHT - SC HEERENVEEN 0-1
Heerenveen komt vlak voor de rust op voorsprong dankzij Luciano Slagveer. De rappe aanvaller komt door over de rechterkant, kapt naar binnen en schiet fraai raak in de korte hoek.

15.10 uur: GOAL FEYENOORD
De Kuip ontploft. Een minuut na de misser van Kazim is het alsnog raak. Uit de corner van Jens Toornstra schiet Lex Immers snoeihard raak: 1-0.

15.08 uur: KAZIM MIST
Colin Kazim-Richards legt aan, maar faalt. Doelman Sonny Stevens keert de strafschop van de aanvaller van Feyenoord.

15.06 uur: STRAFSCHOP FEYENOORD
Karim El Ahmadi valt ongelukkig over het been van verdediger Rasmus Bengtsson. Scheidsrechter Pol van Boekel is resoluut en geeft een strafschop.

15.00 uur: AFTRAP SERIE A
AC Milan - Atalanta
Genoa - Sassuolo
Parma - Sampdoria
Udinese - Cagliari
Cesena - Torino
Chievo - Fiorentina

14.47 uur: RUSTSTAND PARIS SAINT-GERMAIN - ÉVIAN 2-1
PSG gaat met een minimale voorsprong de rust in. De club uit Parijs kwam na een kwartier op achterstand, maar dankzij de treffers van David Luiz en Marco Verratti leidt de Franse topclub halverwege met 2-1.

14.30 uur: AFTRAP FEYENOORD - FC TWENTE
De opstelling van Feyenoord kent weinig verrassingen. Daarentegen is de formatie van FC Twente wel opvallend. Trainer Alfred Schreuder gooit het systeem om en start in een 3-5-2-opstelling. Hieronder de volledige opstellingen.
Feyenoord: Vermeer, Boulahrouz, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra, Kazim-Richards en Boëtius.
FC Twente: Stevens; Lachman, Bjelland, Bengtsson; Martina, Mokotjo, Ziyech, Engelaar, Schilder; Corona, Castaignos.

14.30 uur: AFTRAP FC UTRECHT - SC HEERENVEEN
De bal rolt in Utrecht. Hieronder de 22 namen.
FC Utrecht: Ruiter; Kum, Leeuwin, Letschert, Hardeveld; Janssen, Ayoub, Kali; Duplan, Rubin, Peterson.
SC Heerenveen: Nordfeldt; Schmidt, Marzo, Van Aken, Van Anholt; Van den Berg, Sinkgraven, De Roon; Slagveer, Uth, Larsson.

14.23 uur: EINDSTAND LAZIO - NAPOLI 0-1

14.21 uur: EINDSTAND WILLEM II - GO AHEAD EAGLES 1-0
Willem II is de tweede seizoenshelft begonnen met een nipte overwinning tegen Go Ahead Eagles. Namens de Tilburgers bepaalde Robert Braber de eindstand.

14.05 uur: ROOD WIJNALDUM
Dat is een ongelukkige invalbeurt voor Giliano Wijnaldum. Na 52 minuten viel hij in voor Xandro Schenk, maar nu mag hij het veld alweer verlaten: twee keer geel.

14.00 uur: AFTRAP PARIS SAINT-GERMAIN - EVIAN
Gregory van der WIel is basisspeler bij Paris Saint-Germain in de thuiswedstrijd tegen Evian.

13.49 uur: EINDSTAND GETAFE - REAL MADRID 0-3
Real Madrid wint door doelpunten van Cristiano Ronaldo (2) en Gareth Bale met 3-0 bij Getafe.

13.46 uur: GOAL WILLEM II
Daar is-ie dan! Willem II kreeg al een paar goede kansen, maar het is Robert Braber die pas na een uurtje spelen met het hoofd de score opent: 1-0.

13.24 uur: GOAL BALE
De wedstrijd lijkt beslist. Gareth Bale tikt namelijk met links de tweede treffer van Real Madrid binnen: 0-2.

13.20 uur: GEEN VERRASSINGEN IN OPSTELLING FEYENOORD
Feyenoord-trainer Fred Rutten treedt tegen FC Twente aan met de verwachte elf namen. Jean-Paul Boëtius speelt als linksbuiten, aangezien concurrent Elvis Manu door een blessure niet beschikbaar is.

De opstelling van Feyenoord: Vermeer, Boulahrouz, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra, Kazim-Richards en Boëtius.

13.20 uur: GOAL CRISTIANO RONALDO
Na een uur is het verzet van Getafe dan toch gebroken als Cristiano Ronaldo Real Madrid op voorsprong brengt.

13.17 uur: RUST IN ROME
Ook in Rome, bij Lazio - Napoli, is het rust. De bezoekers leiden door een doelpunt van Gonzalo Higuaín: 0-1.

13.16 uur: RUST IN TILBURG
Willem II en Go Ahead Eagles gaan rusten: halverwege is het nog altijd 0-0.

12.48 uur: GOAL HIGUAÍN
Napoli neemt de leiding tegen Lazio. Na een prachtige steekbal van Dries Mertens schiet Gonzalo Higuaín raakt uit een schier onmogelijke hoek.

12.45 uur: RUSTSTAND GETAFE - REAL MADRID 0-0
Real Madrid worstelt met Getafe en halverwege is er nog niet gescoord.

12.30 uur: EREDIVISIE-ZONDAG TRAPT AF
Er is afgetrapt in Tilburg, Willem II en Go Ahead Eagles zijn begonnen.

12.30 uur: AFTRAP LAZIO - NAPOLI

12.05 uur: DE VRIJ ONTBREEKT BIJ LAZIO
Stefan de Vrij leek voldoende hersteld van een voetblessure, maar zit toch niet bij de wedstrijdselectie van Lazio, dat het om 12.30 uur opneemt tegen Napoli. Ook Edson Braafheid is geblesseerd. Bij de bezoekers verschijnen Jonathan De Guzman en Dries Mertens wel aan de aftrap.
Opstelling Lazio: Berisha; Basta, Cana, Radu, Cavanda; Ledesma, Biglia, Parolo; Candreva, Djordjevic, Keita.
Opstelling Napoli: Rafael; Maggio, Albiol, Koulibaly, Strinic; Gargano, David López; Callejón, De Guzman, Mertens; Higuaín.

12.00 uur: GETAFE TRAPT AF
Het duel tussen Getafe en Real Madrid is begonnen, de thuisploeg heeft afgetrapt.

11.50 uur: REAL OP BEZOEK BIJ GETAFE
De voetbalzondag wordt in gang gezet door Real Madrid, dat al om 12.00 uur op bezoek gaat bij Getafe.
Opstelling Real Madrid: Casillas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Isco, Kroos, Rodríguez; Bale, Benzema, Ronaldo.

11.45 uur: OPSTELLINGEN WILLEM II EN GO AHEAD
Een dag nadat Willem II door De Volkskrant in verband werd gebracht met matchfixing, spelen de Tilburgers thuis tegen Go Ahead: om 12.30 uur wordt er afgetrapt. Inmiddels zijn beide opstellingen bekend.
Opstelling Willem II: Lamprou; Van der Struijk, D. Wuytens, Peters, Dijks; Haemhouts, S. Wuytens; Sahar, Braber, Andrade; Armenteros.
Opstelling Go Ahead Eagles: Van der Hart; Amevor, Vriends, Van der Linden, Schenk; Lambooij, Overgoor, Türüç; De Sa, Kolder, Schalk.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.