VI Live: fraaie affiches in achtste finale Europa League

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: fraaie affiches in achtste finale Europa League

Hierbij is de VI Live na het Europa League-geweld van vanavond ten einde.

Achtste finales Europa League (13 en 20 maart)
AZ - FC Anzhi 
Ludogorets - Valencia 
FC Porto - Napoli 
Olympique Lyon - Viktoria Plzen 
Sevilla - Real Betis 
Tottenham Hotspur - Benfica 
FC Basel - Red Bull Salzburg 
Juventus - Fiorentina

22.58 uur: EINDSTAND AZ – SLOVAN LIBEREC 1-1
Alkmaar haalt opgelucht adem! AZ werd na de openingstreffer van Nick Viergever steeds gemakzuchtiger en zag Slovan daardoor via Yevhen Budnik in de 72ste minuut langszij komen. De slotfase was daardoor bijzonder spannend, maar AZ bleef overeind en houdt de Nederlandse eer in de Europa League hoog.

22.57 uur: EINDSTANDEN EUROPA LEAGUE
Ook de andere duels zitten erop. Spurs zorgt voor sensatie door een flinke comeback. De Nederlanders Huub Stevens en Hedwiges Maduro (PAOK), Jeremain Lens (Dinamo Kiev) en Mick van Buren (Esbjerg) zijn uitgeschakeld.
Valencia-Dinamo Kiev 0-0(2-0)
Benfica-PAOK Saloniki 3-0 (1-0)
Fiorentina-Esbjerg fB 1-1 (3-1)
RC Genk-FC Anzhi 0-2 (0-0)
Olympique Lyon-Chornomorets 1-0 (0-0)
Tottenham Hotspur-Dnjepr Dnjepropetrovsk 3-1 (0-1)
Trabzonspor-Juventus 0-2 (0-2)

22.33 uur: GOAL TOTTENHAM HOTSPUR - DNJEPR DNJEPROPETROVSK 3-1
Tottenham staat virtueel in de volgende ronde dankzij een tweede doelpunt van Emmanuel Adebayor.

22.33 uur: GOAL AZ – SLOVAN LIBEREC 1-1
Slovan Liberec brengt een in slaap gesukkelde wedstrijd ineens tot leven! Evgen Budnik rondt na een corner af, wat betekent dat de Tsjechen nog maar een doelpunt nodig hebben om zich voor de volgende ronde te plaatsen!

21.29 uur: TOTTENHAM HOTSPUR – DNJEPR DNJEPROPETROVSK 2-1
Er gloort weer hoop voor Tottenham! Emmanuel Adebayor neemt de 2-1 voor zijn rekening, kort nadat Dnjepr met tien man is komen te staan na rood voor Roman Zozulya. De 1-1 was van Christian Eriksen.

22.12 uur: GOAL TOTTENHAM HOTSPUR - DNJEPR DNJEPROPETROVSK 0-1
Grote problemen voor Tottenham Hotspur. Na de 1-0 uitnederlaag zorgt Roman Zozulya nu weer voor een achterstand. Uitschakeling kan alleen voorkomen worden als er drie keer gescoord wordt.

21.53 uur: RUSTSTANDEN EUROPA LEAGUE
Ook bij de overige duels in de Europa League is het rust. Opvallend is dat behalve door AZ alleen door Juventus is gescoord.

Valencia-Dinamo Kiev 0-0(2-0)
Benfica-PAOK Saloniki 0-0 (1-0)
Fiorentina-Esbjerg fB 0-0 (3-1)
RC Genk-FC Anzhi 0-0 (0-0)
Olympique Lyon-Chornomorets 0-0 (0-0)
Tottenham Hotspur-Dnjepr Dnjepropetrovsk 0-0 (0-1)
Trabzonspor-Juventus 0-2 (0-2)

21.51 RUSTSTAND AZ – SLOVAN LIBEREC 1-0
Nederland houdt waarschijnlijk een club in de Europa League, want AZ staat dankzij een treffer van Nick Viergever voor tegen Slovan Liberec en is nauwelijks in de problemen gekomen.

21.23 uur: GOAL AZ – SLOVAN LIBEREC 1-0
Een plek in de achtste finale van de Europa League kan AZ nauwelijks meer ontgaan! Nick Viergever kopt raak na een corner. Vorige week in Tsjechië was de linksback van AZ ook al trefzeker.

21.05 uur: AFTRAP AZ – SLOVAN LIBEREC
AZ verdedigt tegen Slovan Liberec een 1-0 voorsprong uit het duel in Tsjechië.

Ook de overige duels zijn begonnen:
Valencia-Dinamo Kiev (2-0)
Benfica-PAOK Saloniki (1-0)
Fiorentina-Esbjerg fB (3-1)
RC Genk-FC Anzhi (0-0)
Olympique Lyon-Chornomorets (0-0)
Tottenham Hotspur-Dnjepr Dnjepropetrovsk (0-1)
Trabzonspor-Juventus (0-2)

20.51 uur: EINDSTANDEN EUROPA LEAGUE
Alle vroege Europa League-wedstrijden zijn afgelopen. Zes ploegen (onderstreept) voegen zich bij Red Bull Salzburg en Real Betis. Vooral bij Ludogorets en Eintracht was het zéér spectaculair. Ook heel bijzonder: Sevilla treft stadgenoot Real Betis in de achtste finale!
Napoli - Swansea City 3-1 (0-0)
Sevilla - NK Maribor 2-1 (2-2)
Shakhtar Donetsk - Viktoria Plzen 1-2 (1-1)
Ludogorets- Lazio 3-3 (1-0)
FC Basel - Maccabi Tel Aviv 3-0 (0-0)
Eintracht Frankfurt - FC Porto 3-3 (2-2)

20.49 uur: EINDSTAND RED BULL SALZBURG – AJAX 3-1
Zeer pijnlijk. Over twee duels is Red Bull véél te sterk voor Ajax: 3-0 en 3-1. Opnieuw mocht Ajax niet klagen dat het bij drie tegengoals bleef. De Europese uitschakeling is een feit. De Nederlandse hoop is nu op AZ gevestigd.

20.38 uur: GOAL RED BULL SALZBURG - AJAX 3-1
Davy Klaassen maakt de stand iets draaglijker. Zijn van richting veranderde schot blijkt de eretreffer.

20.32 uur: GOAL RED BULL SALZBURG - AJAX 3-0
En daar is ook nog de 3-0. De gifbeker moet voor Ajax helemaal leeg. Jonathan Soriano, in Amsterdam nog de maker van een wonderschone treffer, tikt van dichtbij in grote vrijheid binnen. De verdedigers van Ajax zijn nergens te bekennen.

20.20 uur: NEDERLANDERS IN EUROPA LEAGUE
Mick van Buren begint in de basis bij Esbjerg fB, dat uit tegen Fiorentina de loodzware taak wacht een 3-1 achterstand uit het heenduel te herstellen. Hedwiges Maduro start namens het PAOK Saloniki van Huub Stevens uit tegen Benfica, dat het eerste duel in Griekenland met 1-0 won. Jeremain Lens wacht met Dinamo Kiev de loodzware taak om in en tegen Valencia een 2-0 achterstand goed te maken.

20.20 uur: GOAL RED BULL SALZBURG - AJAX 2-0
Een afstraffing dreigt opnieuw voor Ajax. Sadio Mané schuift eenvoudig binnen. In de thuiswedstrijd was de razendsnelle Senegalees ook al een plaag voor de Amsterdamse defensie.

20.11 uur: GOAL RED BULL SALZBURG - AJAX 1-0
Mike van der Hoorn is de schlemiel bij Ajax. Hij schiet een voorzet van Jonathan Soriano tegen de borst van doelman Jasper Cillessen aan. De doelman van Ajax ziet de bal via zijn lichaam in het doel verdwijnen. Door het eigen doelpunt stevent Ajax op de tweede verliespartij tegen Red Bull af.

20.09 uur: OPSTELLINGEN AZ – SLOVAN LIBEREC
Trainer Dick Advocaat wijzigt de opstelling van AZ op twee plaatsen ten opzichte van het duel met Ajax (4-0 nederlaag) van zondag. De toen geschorste Nemanja Gudelj staat op het middenveld in plaats van Markus Henriksen. Voorin krijgt Johan Berg Gudmundsson de voorkeur boven Steven Berghuis. AZ verdedigt om 21.05 uur in eigen huis een 1-0 voorsprong uit het duel in Tsjechië.
Opstelling AZ: Esteban; Reijnen, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever; Gudelj, Ortíz, Elm; Beerens, Jóhannsson, Gudmundsson.
Opstelling Slovan Liberec: Hrosso; Coufal, Kovac, Rajnoch, Persson; Sural, Pavelka, Jarolím, Rybalka, Frydek; Budnik.

19.55 uur: EINDSTAND RUBIN KAZAN – REAL BETIS 0-2
Real Betis plaatst zich als eerste voor de achtste finale van de Europa League. De 0-2 zege in Rusland is meer dan genoeg na het 1-1 gelijkspel van vorige week. In de achtste finale speelt Betis tegen NK Maribor of Sevilla.

19.45 uur: RUSTSTAND RED BULL SALZBURG - AJAX 0-0
Ajax krijgt een stortvloed kansen om de oren, maar houdt de nul in de eerste helft. Namens de Amsterdammers kopt Kolbeinn Sigthórsson tegen de paal en is Lesley de Sa dicht bij een doelpunt. Een stunt lijkt nu wel uitgesloten. Of Ajax moet na rust voor een wonder zorgen door alsnog de 0-3 thuisnederlaag goed te maken.

En de overige ruststanden:
Napoli - Swansea City 1-1 (0-0)
Sevilla - NK Maribor 1-0 (2-2)
Shakhtar Donetsk - Viktoria Plzen 0-2 (1-1)
Ludogorets- Lazio 0-1 (1-0)
FC Basel - Maccabi Tel Aviv 1-0 (0-0)
Eintracht Frankfurt - FC Porto 1-0 (2-2)

19.34 uur: RED BULL SALZBURG - AJAX
En weer zwijnt Ajax. Jonathan Soriano knalt de bal tegen de paal! Een minuut later schiet Andreas Ulmer maar net voorlangs. Red Bull is net als in Amsterdam veruit de betere partij.

19.30 uur: GOAL NAPOLI – SWANSEA CITY 1-1
Jonathan de Guzman bezorgt Swansea City met zijn treffer in de dertigste minuut een uitstekende uitgangspositie tegen Napoli, dat de score opende via Lorenzo Insigne. Het eerste duel in Wales eindigde in 0-0.

19.22 uur: RED BULL SALZBURG - AJAX
Daar is ook de eerste kans voor Ajax. Na een voorzet van Ricardo van Rhijn kopt Kolbeinn Sigthórsson via doelman Peter Gulasci tegen de paal.

19.17 uur: RED BULL SALZBURG - AJAX
En nog maar eens een megakans voor Red Bull. De Braziliaan Alan schiet in zeer kansrijke positie voorlangs. Daley Blind en Stefano Denswil staan te slapen.

19.10 uur: RED BULL SALZBURG - AJAX
Ajax ontsnapt! Kevin Kampl mag vogelvrij op doelman Jasper Cillessen af en passeert de sluitpost ook met een lobje. Via de grond stuitert de bal twee keer op de lat voordat Stefano Denswil de bal kan wegwerken. Ricardo van Rhijn was medeschuldig, hij hief buitenspel op.

19.00 uur: AFTRAP RED BULL SALZBURG - AJAX
We zijn onderweg! Kijken of de verrassende basiself van Ajax zich nu wel kan meten met Red Bull.
Ook de zes overige duels zijn begonnen:
Napoli - Swansea City
Sevilla - NK Maribor
Shakhtar Donetsk - Viktoria Plzen
Ludogorets- Lazio
FC Basel - Maccabi Tel Aviv
Eintracht Frankfurt - FC Porto

18.49 uur: RUSTSTAND RUBIN KAZAN - REAL BETIS SEVILLA 0-1
De Spanjaarden zijn op weg naar de laatste zestien. Het heenduel werd immers 1-1.

18.48 uur: RED BULL SALZBURG - AJAX
De Boer lichtte tegenover RTL 7 toe dat hij met zijn opstelling sterk rekening heeft gehouden met het uitduel met Feyenoord van zondag. 'Die wedstrijd is belangrijker. We kunnen nu wel roepen dat we hier met 4-0 gaan winnen, maar daar geloof ik niet zo in.' Volgens De Boer zijn Mike van der Hoorn en Stefano Denswil er klaar voor.  'Ze trainen goed en zijn in vorm. De tijd is rijp voor die jongens.'

18.07 uur: NEDERLANDERS IN EUROPA LEAGUE
Een bijzonder Nederlands getint Swansea City jaagt donderdagavond in Napels op een plek in de achtste finale van de Europa League. Michel Vorm, Dwight Tiendalli, Jonathan de Guzman en Marvin Emnes staan allemaal in de basis tegen Napoli. Het duel in Wales eindigde vorige week in 0-0.

Bij Ludogorets, dat in eigen huis tegen Lazio een 1-0 voorsprong uit het eerste duel verdedigt, staat Virgil Misidjan zoals gewoonlijk in de basis. Jeroen Lumu, die net als Misidjan in het verleden voor Willem II speelde, begint op de bank. Mitchell Burgzorg behoort niet tot de selectie.

17.48 uur: RED BULL SALZBURG - AJAX
De opstelling van Ajax is bekend. Duidelijk is dat trainer Frank de Boer enkele vaste waarden spaart. In Oostenrijk moeten de onderstaande elf namen gaan proberen een 3-0 thuisnederlaag om te draaien om een plek in de achtste finale van de Europa League af te dwingen. Met deze opstelling lijkt De Boer al een voorschot te nemen op De Klassieker van zondag bij Feyenoord.
Opvallend zijn de basisplaatsen van Mike van der Hoorn, Lesley de Sa en Stefano Denswil. Denswil en Van der Hoorn vormen het centrale duo, terwijl De Sa rechtsbuiten is. Christian Poulsen staat opnieuw centraal op het middenveld. Niklas Moisander, Joël Veltman en Ricardo Kishna zitten op de bank. Lerin Duarte is linksbuiten. Trainer Roger Schmidt van Salzburg kiest voor dezelfde elf spelers als vorige week in Amsterdam.
Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, van der Hoorn, Denswil, Blind; Klaassen, Poulsen, De Jong; De Sa, Sigthórsson, Duarte.
Opstelling Red Bull Salzburg: Gulacsi; Schwegler, Ramalho, Hinteregger, Ulmer; Kampl, Leitgeb, Ilsanker, Mané; Soriano, Alan

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.