VI Live: Ca$hico eindigt gelijk, geflatteerde winst Barça

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

22.55 uur: EINDSTAND AS MONACO – PARIS SAINT-GERMAIN 1-1
Paris Saint-Germain behoudt zijn voorsprong van vijf punten op achtervolger AS Monaco. Javier Pastore scoorde namens PSG, terwijl de treffer van Monaco een eigen doelpunt was van Thiago Silva.

22.49 uur: EINDSTAND SEVILLA – BARCELONA 1-4
Net als Atlético Madrid en Real Madrid komt Barcelona op 57 punten. De zege op Sevilla was zwaarbevochten, maar Lionel Messi (twee keer), Alexis Sánchez en Cesc Fabregas kregen de thuisploeg na een achterstand op de knieën.

22.35 uur: GOAL AS MONACO – PARIS SAINT-GERMAIN 1-1
Monaco komt langszij via een eigen doelpunt van Thiago Silva, die de bal na een voorzet vanaf rechts van richting verandert, waardoor keeper Salvatore Sirigu kansloos is.

22.35 uur: EINDSTAND INTERNAZIONALE – SASSUOLO 1-0
Inter neemt de vijfde plaats over van Hellas Verona. Het enige doelpunt werd gemaakt door Walter Samuel.

21.45 uur: RUSTSTAND SEVILLA – BARCELONA 1-2
Barcelona leidt met wat geluk in Sevilla dankzij een treffer van Lionel Messi vlak voor rust. De omstandigheden in Andalusië zijn allesbehalve optimaal, want de regen komt met bakken uit de hemel.

21.45 uur: RUSTSTAND AS MONACO – PARIS SAINT-GERMAIN 0-1
PSG leidt met 0-1 in Monaco dankzij een snelle goal van Javier Pastore.

21.43 uur: GOAL SEVILLA – BARCELONA 1-2
Barcelona heeft het heel moeilijk in Sevilla, maar komt vlak voor rust op voorsprong via Lionel Messi.

21.33 uur: GOAL SEVILLA – BARCELONA 1-1
Alexis Sánchez maakt gelijk voor Barcelona. Hij scoort met het hoofd na een vrije trap van Lionel Messi, maar staat daarbij wel in buitenspelpositie. Dat blijft onbestraft en dus staat Barcelona naast Sevilla.

21.32 uur: RUSTSTAND INTERNAZIONALE – SASSUOLO 0-0

21.14 uur: GOAL SEVILLA – BARCELONA 1-0
Alberto Moreno treft doel met een van richting veranderd schot na een fraaie combinatie van Sevilla in het strafschopgebied.

21.11 uur: GOAL AS MONACO – PARIS SAINT-GERMAIN 0-1
PSG komt snel op voorsprong dankzij een treffer van Javier Pastore, die raak kopt op aangeven van Alex.

21.00 uur: AFTRAP SEVILLA – BARCELONA
Ibrahim Afellay begint op de bank bij Barcelona, dat moet winnen om op gelijke hoogte te komen met Real Madrid en Atlético Madrid, die allebei 57 punten hebben.

21.00 uur: AFTRAP AS MONACO – PARIS SAINT-GERMAIN
Gregory van der Wiel is de rechtsback van Paris Saint-Germain, dat een vrijwel beslissende slag kan slaan in de Franse titelstrijd. Het gat tussen Monaco en PSG bedraagt bij een Parijse zege namelijk zeven punten.

LANDGENOTEN: Landgenoten: Dundee United heeft de kwartfinale van het toernooi om de Schotse FA Cup bereikt dankzij een 2-1 overwinning op Saint Mirren. Nadir Ciftçi, de in Den Haag geboren aanvaller, maakte na vijftig minuten het winnende doelpunt.

20.45 uur: AFTRAP INTERNAZIONALE – SASSUOLO
Hernanes, die op de slotdag van de transfermarkt werd overgenomen van Lazio, debuteert voor Internazionale. Bij een overwinning neemt Inter de vijfde plaats over van Hellas Verona.

LANDGENOTEN: Huub Stevens leed met PAOK Saloniki een dure nederlaag in de strijd om de tweede plaats. Uit bij Panathinaikos ging PAOK, waar Hedwiges Maduro de hele wedstrijd speelde en Danny Hoesen inviel, met 2-1 onderuit. De achterstand op koploper Olympiakos Piraeus groeit daardoor naar zeventien punten. De voorsprong op nummer drie Atromitos is nog maar twee punten.
LANDGENOTEN: Het RC Genk van Mario Been weet maar niet uit het sportieve dal te klimmen. De Limburgers verloren in eigen huis met 1-3 van Club Brugge. Genk won van zijn laatste zeven competitieduels maar een keer en staat daardoor zesde, met een achterstand van liefst 22 punten op koploper Standard Luik..

19.39 uur: BENFICA – SPORTING LISSABON AFGELAST
De Portugese topper Benfica-Sporting Lissabon is afgelast omdat er door de harde wind delen van de dakbedekking op het veld zijn gewaaid. Na inspectie van het dak is besloten het duel om veiligheidsredenen definitief af te lasten.

19.20 uur: EINDSTAND SCHALKE 04 – HANNOVER 96 2-0
Schalke 04 klaart de klus tegen Hannover 96 voor rust en wint net als de topdrie in de Bundesliga ook zijn wedstrijd.

18.54 uur: EINDSTAND MANCHESTER UNITED – FULHAM 2-2
Het Fulham-debuut van John Heitinga én de terugkeer van René Meulensteen op Old Trafford krijgen een verrassende uitkomst. Ondanks een treffer van Robin van Persie kan Fulham-keeper Maarten Stekelenburg dankzij fraaie reddingen met een goed gevoel en een punt van het veld stappen.

18.52 uur: GOAL MANCHESTER UNITED – FULHAM 2-2
In blessuretijd zorgt invaller Darren Bent voor de onverwachte uitkomst van het duel op old Trafford.

18.37 uur: GOAL MANCHESTER UNITED – FULHAM 2-1
Amper twee minuten na de gelijkmaker komt Manchester United op voorsprong door een van richting veranderd schot van Michael Carrick.

18.35 uur: GOAL MANCHESTER UNITED – FULHAM 1-1
Robin van Persie brengt Manchester United op gelijke hoogte. De gelijkmaker is gezien het enorme overwicht van de thuisclub volledig terecht.

18.21 uur: EINDSTAND FC GRONINGEN – SC HEERENVEEN 1-3
SC Heerenveen wint eenvoudig op bezoek bij FC Groningen nadat het in de eerste helft tussen de 33ste en veertigste minuut drie keer scoorde. Beide teams beëindigden het duel met tien man na rode kaarten voor Maikel Kieftenbeld en Kenneth Otigba.

18.16 uur: RUSTSTAND SCHALKE 04 – HANNOVER 96 2-0
Schalke 04 leidt thuis tegen Hannover dankzij doelpunten van Jefferson Farfán en Max Meyer.

18.14 uur: GOAL FC GRONINGEN – SC HEERENVEEN 1-3
Michael de Leeuw maakt de eretreffer namens de thuisclub vanaf de strafschopstip. Groningen mocht aanleggen na een overtreding van Stefano Marzo op invaller Genéro Zeefuik.

17.59 uur: RODE KAART FC GRONINGEN – SC HEERENVEEN
Ook SC Heerenveen komt met tien man te staan. Kenneth Otigba haalt de doorgebroken Michael de Leeuw neer en moet dat vergrijp bekopen met een rode kaart.

17.47 uur: RUSTSTAND MANCHESTER UNITED – FULHAM 0-1
Het Fulham van René Meulensteen gaat op Old Trafford met een zeer verrassende voorsprong rusten. Steve Sidwell scoorde namens de gasten op aangeven van Lewis Holtby. Maarten Stekelenburg is de beste man van het veld. Hij greep een aantal keer uitstekend in namens Fulham.

17.30 uur: AFTRAP SCHALKE 04 – HANNOVER 96
Klaas-Jan Huntelaar begint in de basis bij Schalke 04, dat bij een zege zijn vierde plaats kan verstevigen.

17.22 uur: EINDSTAND VFB STUTTGART – FC AUGSBURG 1-4
FC Augsburg wint met aanvoerder Paul Verhaegh overtuigend met 4-1 bij VfB Stuttgart, dat sinds de 53ste minuut met tien man speelde. Augsburg stijgt door de winst naar de achtste plaats, terwijl Stuttgart naar plek veertien zakt en naar onderen moet kijken.

17.20 uur: GOAL MANCHESTER UNITED – FULHAM 0-1
Fulham komt zeer verrassend op voorsprong op Old Trafford dankzij een doelpunt van Steve Sidwell, die beheerst afrondt na een fraaie loopactie.

LANDGENOTEN: Fenerbahçe ziet zijn voorsprong op achtervolger Galatasaray slinken tot vier punten. Op bezoek bij Sivasspor leed Fenerbahçe, waar Dirk Kuijt negentig minuten speelde, een 2-0 nederlaag. Egemen Korkmaz benadeelde zijn elftal door in de 22ste minuut rood te pakken. Daarna liep Sivasspor met 2-0 over Fenerbahçe heen, dankzij treffers van Aydin Karabulut en Burhan Eser. Het elftal van Kuijt pakte geen punten in de laatste drie uitwedstrijden.

17.17 uur: RUSTSTAND FC GRONINGEN – SC HEERENVEEN 0-3
FC Groningen staat tegen SC Heerenveen halverwege voor een onmogelijke opdracht. Met tien man moet Groningen na rust proberen een 3-0 achterstand om te zetten in een goed resultaat.

17.10 uur: GOAL FC GRONINGEN – SC HEERENVEEN 0-3
De Derby van het Noorden lijkt al beslist, want vanaf de strafschopstip maakt Alfred Finnbogason de derde Friese treffer.

17.08 uur: RODE KAART FC GRONINGEN – SC HEERENVEEN
Maikel Kieftenbeld wordt van het veld gestuurd. Hij ontneemt met zijn armen op de doellijn een scoringskans voor SC Heerenveen na een inzet van Alfred Finnbogason en scheidsrechter Bas Nijhuis kan niet anders dan de Groningse aanvoerder de rode kaart tonen en de Friezen een strafschop geven.

17.06 uur: GOAL FC GRONINGEN - SC HEERENVEEN 0-2
SC Heerenveen countert in Groningen razendsnel naar de tweede treffer via Hakim Ziyech.

17.03 uur: GOAL FC GRONINGEN - SC HEERENVEEN 0-1
SC Heerenveen komt op voorsprong in de Derby van het Noorden dankzij een prachtige knal van Rajiv van la Parra in de bovenhoek.

17.00 uur: AFTRAP MANCHESTER UNITED – FULHAM
John Heitinga debuteert bij Fulham, waar ook Maarten Stekelenburg in de basis staat. Bij Manchester United staat Robin van Persie in de spits.

16.54 uur: EINDSTANDEN SERIE A
Sampdoria – Cagliari 1-0
Parma – Catania 0-0
Livorno – Genoa 0-1
Hellas Verona – Juventus 2-2
Lazio Roma – AS Roma 0-0

Terwijl de Romeinse derby zonder doelpunten eindigde, heeft Juventus verrassend twee punten laten liggen. Hellas Verona maakte na rust de twee treffers van Carlos Tévez ongedaan, met Juan Taleb als gevierde man met de gelijkmaker in de laatste minuut.

LANDGENOTEN: Ronnie Stam en Standard Luik hebben geprofiteerd van de uitglijder van achtervolger Anderlecht. Waar de Brusselse formatie zaterdag niet verder kwam dan 2-2 tegen KV Kortrijk, daar won de Waalse koploper een dag later met 2-0 van SV Zulte-Waregem. Daardoor is de voorsprong gegroeid tot twaalf punten.

16.30 uur: AFTRAP FC GRONINGEN – SC HEERENVEEN
SC Heerenveen-trainer Marco van Basten lost de personele problemen in de achterhoede op door Pele van Anholt linksback te zetten. FC Groningen houdt vast aan de elf namen die met 2-1 verloren bij Ajax.

De opstellingen:
FC Groningen: Bizot; Burnet, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Chery, Kieftenbeld, Van Nieff; Kostic, De Leeuw, Kirm.
SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Otigba, Kum, Van Anholt; De Roon, Ziyech, Van den Berg; Basacikoglu, Finnbogason, Van La Parra.

16.23 uur: EINDSTAND TOTTENHAM HOTSPUR – EVERTON 1-0

16.22 uur: EINDSTAND EXCELSIOR – FC DEN BOSCH 4-1

16.20 uur: EINDSTAND PEC ZWOLLE - AJAX 1-1
Het is afgelopen in Zwolle. Het tweede puntenverlies van Ajax in een week tijd is een feit. Na het 1-1 gelijkspel bij FC Utrecht laat de landskampioen nu punten liggen bij PEC Zwolle: 1-1. Een reeks gemiste kansen in de eerste helft breekt de ploeg van Frank de Boer op.

16.18 uur: EINDSTAND RKC WAALWIJK – FC UTRECHT 5-2
Kort daarna klinkt ook het laatste fluitsignaal. FC Utrecht lijdt een gevoelige nederlaag tegen RKC Waalwijk, met opmerkelijk grote cijfers bovendien. En dat terwijl het bij rust nog 1-1 stond.

16.17 uur: GOAL RKC WAALWIJK – FC UTRECHT 5-2
En nu is het helemaal gespeeld. Aurélien Joachim maakt er vlak voor tijd nog 5-2 van.

16.15 uur: GOAL RKC WAALWIJK – FC UTRECHT 4-2
Kort na zijn gemiste strafschop gaat Jens Toornstra opnieuw in de fout. Met een terugspeelbal geeft hij Jan David Beauguel een niet te missen kans: 4-2.

16.12 uur: RKC WAALWIJK – FC UTRECHT
Jens Toornstra krijgt een grote kans om met een strafschop FC Utrecht weer naast RKC Waalwijk te schieten, maar hij raakt de paal.

16.08 uur: GOAL RKC WAALWIJK – FC UTRECHT 3-2
Steve de Ridder legt zich nog niet neer bij een nederlaag. Hij rondt een individuele actie af met een doeltreffende uithaal.

16.06uur: GOAL RKC WAALWIJK – FC UTRECHT 3-1
Met een mooie voetbeweging met buitenkant rechts zet Romeo Castelen ploeggenoot Kenny Anderson alleen voor de doelman en Anderson rondt koelbloedig af.

16.04 uur: GOAL RKC WAALWIJK – FC UTRECHT 2-1
Daniël de Ridder zet RKC Waalwijk op voorsprong. Met een afstandsschot verschalkt hij FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter.

15.55 uur: PEC ZWOLLE - AJAX
Ajax kruipt door het oog van de naald in Zwolle. PEC-spits Fred Benson raakt met een schot van afstand de paal, Jesper Drost schiet de rebound tegen de lat.

15.48 uur: RUSTSTAND SERIE A
Hellas Verona – Juventus 0-2

Nog geen doelpunten in de Romeinse derby. Gervinho deed het net wel bollen, maar hij stond op dat moment buitenspel. Koploper Juventus leidt dankzij twee treffers van Carlos Tévez met 2-0 bij Hellas Verona.

LANDGENOTEN: Koen van der Biezen heeft Karlsruher SC zondag niet aan een succes tegen FC Ingolstadt 04 kunnen helpen. De spits opende nog wel de score in twintigste minuut, maar dat was niet genoeg voor een zege voor de nummer vier van de Tweede Bundesliga. FC Ingolstadt 04 hield een punt over aan het duel in Karlsruhe (1-1).

15.24 uur: LAZIO - AS ROMA
Gervinho lijkt AS Roma uit de rebound op voorsprong te zetten, maar de Ivoriaan staat buitenspel op het moment dat Maicon inschiet. De treffer wordt terecht geannuleerd.

15.17 uur: RUSTSTAND TOTTENHAM HOTSPUR - EVERTON 0-0
Er is nog niet gescoord op White Hart Lane, waar de ex-Ajacieden Christian Eriksen en Jan Vertonghen het opnemen tegen onder anderen Steven Pienaar, in het verleden eveneens actief in de hoofdstad. Met Moussa Dembélé (ex-AZ) is er bij The Spurs nog een ex-Eredivisionist.

15.16 uur: RUSTSTAND PEC ZWOLLE - AJAX 1-1
Ajax blijft ook na de gelijkmaker van Guyon Fernandez doorgaan met het missen van kansen, al zijn de mogelijkheden van Bojan Krkic (in het zijnet) en Joel Veltman (goede redding Diederik Boer) niet dusdanig groot dat ze een treffer móéten opleveren.

15.16 uur: RUSTSTAND RKC WAALWIJK - FC UTRECHT 1-1
Na de twee vroege doelpunten van Romeo Castelen en Jens Toornsta is zowel RKC Waalwijk als FC Utrecht nog gevaarlijk, maar het levert geen doelpunten meer op.

15.05 uur: GOAL PEC ZWOLLE - AJAX 1-1
Ajax mist in de persoon van Siem de Jong twee grote kansen en betaalt daar nu de rekening van. PEC's Feyenoord-huurling Guyon Fernandez profiteert in twee instanties van de geboden ruimte in de Amsterdamse defensie.

15.00 uur: AFTRAP SERIE A
Lazio – AS Roma
Parma – Catania
Sampdoria – Cagliari
Hellas Verona – Juventus
Livorno - Genoa
Kevin Strootman is met AS Roma begonnen aan de altijd beladen Derby delle Capitale tegen Lazio. Koploper Juventus gaat op bezoek bij Hellas Verona. Eerder vanmiddag won Bologna al bij Torino (1-2). Jonathan Cristaldo was met twee treffers matchwinner.

14.39 uur: GOAL RKC WAALWIJK - FC UTRECHT 1-1
Jens Toornstra zet FC Utrecht vanaf de stip alweer op gelijke hoogte. Aanleiding is een handsbal van RKC-verdediger Prince Désir Gouano.

14.37 uur: GOAL RKC WAALWIJK - FC UTRECHT 1-0
Romeo Castelen bezorgde RKC Waalwijk woensdag nog een punt tegen Go Ahead Eagles met een schitterende goal. Nu schiet hij van ver buiten het strafschopgebied opnieuw wonderschoon raak. Wel gaat er een fout van Yassine Ayoub aan vooraf.

14.36 uur: GOAL PEC ZWOLLE - AJAX 0-1
Davy Klaassen kopt al na zes minuten raak uit een vrije trap van Lasse Schöne. De Ajax-middenvelder is met acht treffers nu gedeeld clubtopscorer met Kolbeinn Sigthórsson.

14.30 uur: AFTRAP PEC ZWOLLE – AJAX
Ajax kan in Zwolle zijn koppositie in de Eredivisie verstevigen. Trainer Frank de Boer houdt vast aan de elf namen die midweeks begonnen aan het duel met FC Groningen (2-1). Daardoor zit Viktor Fischer opnieuw op de bank. Bij PEC Zwolle staat vleugelverdediger Bram van Polen noodgedwongen in het centrum van de verdediging naast Joost Broerse. Maikel van der Werff, Darryl Lachman en Trent Sainsbury zijn namelijk geblesseerd.
PEC Zwolle: Boer; Gravenbeek, Van Polen, Broerse, Van Hintum; Saymak, Drost, Klich; Mahmudov, Fernandez, Karagounis.

14.30 uur: AFTRAP RKC WAALWIJK – FC UTRECHT
Op bezoek bij RKC Waalwijk maakt Fernando Quesada zijn basisdebuut voor FC Utrecht. Hij vervangt op het middenveld van Utrecht de geschorste Adam Sarota.
RKC Waalwijk: Seda; Apau, Van Hoevelen, Gouano, Amieux; Anderson, Sno, Duits; Castelen, Joachim, Schet.
FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Delpierre, Markiet, Dorda; Quesada, Ayoub, Toornstra, Oar; De Ridder, Agudelo.

14.30 uur: AFTRAP TOTTENHAM HOTSPUR – EVERTON
Bij Tottenham Hotspur beginnen drie spelers met een verleden in de Eredivisie in de basis. Jan Vertonghen, Moussa Dembéle en Christian Eriksen staan allen aan de aftrap. Nacer Chadli zit niet bij de wedstrijdselectie. Bij Everton staat Steven Pienaar, die een verleden heeft bij Ajax, in de startopstelling.

14.18 uur: EINDSTAND HERACLES ALMELO – SC CAMBUUR 1-1
SC Cambuur heeft nog steeds geen uitwedstrijd in de Eredivisie gewonnen. Heracles Almelo maakte in de slotfase via een kopbal van Mike te Wierik gelijk.

14.14 uur: GOAL HERACLES ALMELO – SC CAMBUUR 1-1
Mike te Wierik kopt een hoekschop tegen de touwen en Heracles Almelo staat weer naast Cambuur. Er zijn nog drie minuten extra tijd te spelen.

13.23 uur: PEC ZWOLLE – AJAX
De opstelling van Ajax is bekend. Net als tegen FC Groningen begint Viktor Fischer op de bank. De achttienjarige Jairo Riedewald is bij afwezigheid van Nicolai Boilesen opnieuw de linksback van de Amsterdammers.
Opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Riedewald; Klaassen, Blind, Serero; Schöne, De Jong, Bojan.

13.15 uur: RUSTSTAND HERACLES ALMELO - SC CAMBUUR 0-1
Zoals ook vóór het doelpunt van Elvis Manu het geval was heeft Heracles Almelo het meeste balbezit. De ploeg van trainer Jan de Jonge doet daar echter veel te weining mee. Mark Uth is de enige Heraclied die Cambuur-doelman Leonard Nienhuis aan het werk zette.

12.52 uur: GOAL HERACLES ALMELO - SC CAMBUUR: 0-1
Elvis Manu zet SC Cambuur op voorsprong na een knappe individuele actie.

12.30 uur: AFTRAP HERACLES ALMELO - SC CAMBUUR
Zonder de met een hamstringblessure kampende Bryan Linssen is Heracles Almelo begonnen aan de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. De Friezen missen met Bartholomew Ogbeche eveneens een speler in vorm.
Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer; Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate, Davidson; Cziommer, Rienstra, Bel Hassani; Rosheuvel, Uth, Bruns.
SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker; Bakker, El Makrini, Ritzmaier; Lukoki, Hemmen, Manu.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.