VI gaat combineren

Reacties

Vanaf vandaag kunnen de artikelpagina’s op VI.nl er iets anders uitzien dan voorheen. Deze wijzigingen hebben we doorgevoerd om beter te kunnen voldoen aan onze missie: context bieden bij de dagelijkse stroom aan voetbalnieuws.

VI gaat combineren

Om uit te leggen wat we precies hebben veranderd en waarom, kunnen we het beste een recent nieuwsfeit gebruiken als voorbeeld: het vertrek van de volledige raad van commissarissen bij SC Heerenveen dat maandag bekend is gemaakt. Deze leegloop van het bestuur in Friesland is de uitkomst van een machtsstrijd waarvan de escalatie op 28 november al werd aangekondigd in een reconstructie van VI. Daarna ging het snel. Op 5 december werd een frisse start aangekondigd, drie dagen later bereikte directeur Luuc Eisenga een akkoord over een vertrekregeling en twee dagen later volgde dus de rvc.

Door het toevoegen van datgene wat wij combinaties noemen, kunnen we veel beter context bieden bij dergelijk nieuws. Voor voetbalvolgers die de beslommeringen in de bestuurskamer van Heerenveen niet dagelijks volgen, kunnen we nu in een artikel dat daaraan gerelateerd is, verwijzen naar een combinatie met alle achtergronden over de machtsstrijd in Friesland en de laatste artikelen uit deze combinatie.

Op die manier vertellen we lezers niet alleen wat er gebeurd is, maar maken we het makkelijker dan ooit om te ontdekken wat het verhaal achter het nieuwsfeit is.

Andere voorbeelden van combinaties

Buiten de Lijntjes

De voetbalwereld voor de camera, met ongebruikelijke vragen en opdrachten.

De CL-campagne van Ajax

Tot de winterstop ongeslagen in Europa. Zo wisten de Amsterdammers dat te bewerkstelligen.

Tactische meesterbreinen ontleed

Van de halfspaces van Pep Guardiola tot de gegenpressing van Jürgen Klopp. Analyses over de strategische en tactische keuzes van de beste trainers ter wereld.

Andere wijzigingen

Naast het toevoegen van de combinaties hebben we de zichtbaarheid van de comments gewijzigd. Aangezien slechts een klein percentage van onze bezoekers in de comments actief is, staan deze niet langer automatisch open onder een bericht. Wanneer je bovenaan een stuk klikt op praat mee, kom je wél direct in de comments terecht. Daarmee hebben we gezocht naar een oplossing waarin we iedere gebruiker dat bieden waar hij naar zoekt. Daarbovenop zullen we de komende tijd nog enkele toevoegingen doen aan artikelpagina's, zodat deze nog interessanter en relevanter worden.

Voor de comments hebben we verder nog geen wijzigingen doorgevoerd. We hebben ideeën om hierin gerichte verbeteringen aan te brengen, om de kwaliteit van de discussies op VI.nl te verbeteren en het voor onze redactie zinvoller te maken om ons actief in dat gesprek te mengen. In de loop van 2019 gaan we op dat vlak wijzigingen doorvoeren.

Feedback

We zijn erg benieuwd wat jullie van onze nieuwe artikelpagina’s vinden. Geef je reactie onder dit artikel of stuur een mail naar pieter.zwart@vi.nl. Mede op basis van de ontvangen feedback zullen we onze website en apps steeds blijven verbeteren.

P.S.: Het heeft dus niet heel veel zin om onder dit stuk te vragen wanneer je jouw eigen reacties weer kan terugvinden. Dat staat op de agenda zodra we komend jaar met comments aan de slag gaan. Tot die tijd zijn we daarvoor afhankelijk van de jullie inmiddels welbekende derde partij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.