VI Discussie: wie moet de KNVB aanstellen als opvolger van De Boer?

Reacties

Nu Frank de Boer na negen maanden is opgestapt als bondscoach van het Nederlands elftal, kan het speculeren over zijn opvolger beginnen. Wie is volgens jullie de juiste man om Oranje naar het WK 2022 in Qatar te loodsen?

VI Discussie: wie moet de KNVB aanstellen als opvolger van De Boer?
© Pro Shots

Nu het EK sinds zondag ten einde is door de pijnlijke nederlaag tegen Tsjechië in de achtste finale (0-2), moet het vizier immers alweer op de WK-kwalificatiereeks. In september wacht in Noorwegen meteen een cruciaal duel. Het is voor het Nederlands elftal dus zaak dat de KNVB snel een nieuwe bondscoach vindt.

Nog voordat er duidelijkheid was over de toekomst van De Boer, werden de eerste namen al in verband gebracht met de functie als bondscoach. Giovanni van Bronckhorst werd her en der al geopperd als geschikte kandidaat, terwijl Fred Rutten dinsdag bij VI EK Live Erik ten Hag een betere kandidaat vond dan zichzelf.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ten Hag heeft echter net zijn contract verlengd bij Ajax, terwijl Peter Bosz na zijn vertrek bij Bayer Leverkusen net weer onder de pannen is bij Olympique Lyon. Louis van Gaal (69) en Dick Advocaat (73) zijn namen van ervaren trainers die hun handen vrij hebben. Henk ten Cate (66), momenteel coach van Al-Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten, is ook een naam die klinkt.

Buitenlandse coach
Ook gaan er al stemmen op dat de KNVB nu eindelijk eens voor een buitenlandse bondscoach zou moeten gaan. Roger Schmidt was in het verleden al eens een kandidaat, maar ligt nu nog vast bij PSV. Maar er zijn natuurlijk genoeg andere buitenlandse toptrainers beschikbaar, zoals Antonio Conte en Joachim Löw.

'Martínez is een mooie optie, hij houdt van brutaal voetbal volgens de Cruijff-traditie'

Op VI PRO heeft Oranje-watcher Simon Zwartkruis een aantal namen op een rijtje gezet, waarbij eveneens buitenlanders zijn meegenomen.

Poll (gesloten) Wie moet Frank de Boer opvolgen?
  • 30% Louis van Gaal (2.180 stemmen)
  • 4% Joachim Löw (312 stemmen)
  • 4% Roberto Martínez (290 stemmen)
  • 2% Phillip Cocu (155 stemmen)
  • 12% Antonio Conte (886 stemmen)
  • 10% Giovanni van Bronckhorst (685 stemmen)
  • 8% Erik ten Hag (553 stemmen)
  • 10% Ralf Rangnick (684 stemmen)
  • 20% Iemand anders (1.417 stemmen)

Waan je even op het pluche van de KNVB. Met wie moet de KNVB in zee nu Frank de Boer niet langer bondscoach is van het Nederlands elftal? Laat het weten in de comments.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.