VI Discussie: is Ajax reeds het Bayern München van Nederland?

Reacties

Het was voor alles en iedereen eigenlijk al een paar weken duidelijk dat Ajax opnieuw kampioen van Nederland zou gaan worden en sinds zondag is de Amsterdamse landstitel dan ook echt officieel. De hoofdstedelingen krijgen zo de kans om sportief en financieel gezien nóg verder uit te lopen.

VI Discussie: is Ajax reeds het Bayern München van Nederland?
© Pro Shots

Ajax heeft bijna het hele seizoen alleen maar achterom hoeven kijken. De ploeg van Erik ten Hag kwam in oktober na de historische 0-13 overwinning op VVV-Venlo bovenaan te staan en heeft de koppositie sindsdien nooit meer uit handen gegeven. Aan het eind van het kalenderjaar 2020 bedroeg de voorsprong op PSV nog maar één punt, maar in de succesvolle januarimaand (die vol zat met topwedstrijden) liep Ajax uit. De marge van zeven punten werd niet verspeeld.

Zo werd Ajax opnieuw overtuigend kampioen, net als in het seizoen 2018/19. Het voetbaljaar 2019/20 leverde vanwege de coronapandemie geen kampioen op, maar bij het beëindigen van deze competitie stonden de Amsterdammers ook bovenaan.

De opmars van Ajax valt niet te ontkennen en de ploeg van Ten Hag stijgt niet alleen sportief gezien, maar zeker ook financieel gezien boven de concurrentie uit. Volgend seizoen mag Ajax voor het vierde seizoen op rij deelnemen aan de Champions League, het toernooi waar het grote geld valt te halen. En dan zijn er ook nog meerdere uitgaande toptransfers geweest die de clubkas flink hebben laten overstromen.

Hakim Ziyech ging afgelopen zomer voor veertig miljoen euro naar Chelsea.
© Pro Shots
Hakim Ziyech ging afgelopen zomer voor veertig miljoen euro naar Chelsea.

Johan Cruijff had een zak geld nog nooit een doelpunt zien maken, maar meer geld betekent wel een grotere kans op betere spelers. PSV probeert bij te blijven met een financiële injectie van vijftig miljoen euro, terwijl Feyenoord vanwege financiële zorgen juist nog verder achter dreigt te raken. AZ houdt rekening met een zomerse uittocht van zijn grootste talenten en het is nog maar afwachten of het succes van Vitesse structureel is, of dat de Arnhemmers dit seizoen een uitschieter beleefden.

Het schrikbeeld van het 'Bayern München van Nederland', met een ploeg in de competitie die simpelweg veel te groot is voor de rest en jaarlijks de spanning uit de titelstrijd haalt, doemt steeds meer op. Of is het al zo ver?

De stelling in deze VI Opinie luidt: Ajax is reeds het Bayern München van Nederland. Laat in de comments weten hoe jij hierover denkt!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.