In beeld: de sprint van Ajax en het herstel van VVV tijdens Super January

Reacties

Het is ontegenzeggelijk dat Ajax wat resultaat betreft een uitstekende maand achter de rug heeft. In januari stonden vele toppers op het programma in de Eredivisie en terwijl de concurrentie punten verspeelde, liepen de Amsterdammers uit. Toch heeft niet alleen Ajax goed gepresteerd in januari.

In beeld: de sprint van Ajax en het herstel van VVV tijdens Super January

Aan het eind van 2020 stond Ajax met 34 punten bovenaan in de Eredivisie. De voorsprong op PSV bedroeg slechts één punt. Dat ziet er inmiddels anders uit. Waar de Eindhovenaren op 43 punten staan, sloeg de formatie van trainer Erik ten Hag afgelopen maand een gat van zeven punten. Naast PSV verspeelden ook Feyenoord, Vitesse en AZ punten.

Vitesse deed dat vooral aan het einde van de maand en hield Ajax lang in zicht. De Arnhemmers pakten in januari dertien punten, maar drie minder dan Ajax. Opvallend is dat ook VVV-Venlo dertien punten pakte, natuurlijk met dank aan Eredivisie-topscorer Georgios Giakoumakis. Fortuna Sittard (12) en FC Utrecht (11) completeren de 'januari-topvijf'.

Club Punten in januari
1. Ajax 16
2. Vitesse 13
VVV-Venlo 13
4. Fortuna Sittard 12
5. FC Utrecht 11

De stand in de Eredivisie veranderde in de drukke januarimaand flink, zoals hieronder te zien is. Naast de sprint van Ajax zien we ook Fortuna en VVV veel punten pakken:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.