VfL Wolfsburg zet gigantische stap richting handhaving

VfL Wolfsburg heeft handhaving in de Bundesliga binnen handbereik. In de eerste play-offwedstrijd tegen Holstein Kiel werd overtuigend met 3-1 gewonnen. Aanstaande maandag volgt de return.

Paul Verhaegh en Riechedly Bazoer ontbraken vanwege blessures, terwijl Jeffrey Bruma de hele wedstrijd vanaf de bank bekeek. Hij zag zijn ploeg al na dertien minuten op voorsprong komen tegen de nummer drie van de 2. Bundesliga. Divock Origi tikte uit de rebound de 1-0 binnen.

In de 34ste minuut kwam Holstein Kiel nog wel op 1-1. Na een weergaloze actie van Dominick Drexler gaf Kingsley Schindler het laatste tikje. Ook de 2-1 van Wolfsburg, vijf minuten voor rust, was van grote schoonheid. Josip Brekalo nam een weggekopte bal ineens op de slof en het speeltuig vloog prachtig binnen.

Hoewel Holstein Kiel vocht voor elke meter, gaf de individuele klasse van Wolfsburg uiteindelijk de doorslag. Door de 3-1 van Yunus Malli, die na een fraaie pass van Origi de doelman omspeelde en de bal in het lege doel schoot, heeft Wolfsburg een uitstekende uitgangspositie voor de return en daarmee voor het behouden van een plek in de Bundesliga.