VfB Stuttgart houdt Assaidi scherp in de gaten

VfB Stuttgart gaat de komende maanden de verrichtingen van Oussama Assaidi nauwlettend volgen. De naam van de Marokkaanse buitenspeler staat op een lijst talentvolle spelers die de Bundesliga-club dit seizoen in de gaten gaat houden.

VfB Stuttgart houdt Assaidi scherp in de gaten

De tip om de 22-jarige Assaidi te gaan volgen, kwam in eerste instantie van Stuttgart-verdediger Khalid Boulahrouz. Hij attendeerde de technische staf van de Duitse subtopper op het talent van Assaidi. Stuttgart bevestigt dat de speler al een keer bekeken is en dat zijn verrichtingen dit seizoen bijgehouden zullen worden.

Assaidi begon bij Heerenveen uitstekend aan de nieuwe voetbaljaargang. Aangezien de Duitsers de aanvaller niet als een directe versterking zagen, besloot de club nog niet over te gaan tot het doen van een officieel bod en zich op de transfermarkt te richten op andere spelers. Zo kwam Mauro Camoranesi vorige week van Juventus naar de Zuidduitse club.

Stuttgart zal in het verdere verloop van deze competitie enkele malen een scout naar de wedstrijden van Heerenveen sturen om de ontwikkeling van Assaidi te volgen. Assaidi kwam vorig jaar vlak voor het sluiten van de transfermarkt over van De Graafschap naar SC Heerenveen. De Friezen betaalden één miljoen euro voor de dribbelaar, die een contract tekende voor vier seizoenen.

Hij speelde iets meer dan één seizoen voor de Doetinchemmers. Daarvoor kwam hij twee jaargangen uit voor FC Omniworld. Voordat Assaidi prof werd, speelde hij bij de Amsterdamse amateurclubs Fortius, AFC en DWS.

Voor SC Heerenveen kan een eventuele verkoop van Assaidi lucratief zijn, aangezien de club ongetwijfeld een vraagprijs van enkele miljoenen euro’s in gedachten heeft. In het verleden deden de Friezen al goede zaken door spelers als Ruud van Nistelrooy, Klaas-Jan Huntelaar, Afonso Alves en Miralem Sulejmani met grote winst door te verkopen. (Chris Tempelman)

Bekijk hier al onze video's