Veteraan Mata houdt Solskjaer op prijzenkoers met United

Reacties

Manchester United heeft woensdag de vierde ronde van het toernooi om de FA Cup bereikt. De formatie van manager Ole Gunnar Solskjaer was met minimaal verschil te sterk voor competitiegenoot Wolverhampton Wanderers.

Veteraan Mata houdt Solskjaer op prijzenkoers met United
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 0
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

United en Wolves moesten op herhaling omdat de heenwedstrijd op 4 januari in het Molineux Stadium doelpuntloos eindigde. Eerder hielden beide ploegen elkaar daar in de Premier League ook al in evenwicht (1-1). In de competitie doen United en Wolves weinig voor elkaar onder. Na 22 wedstrijden staat de ploeg van Solskjaer op de vijfde plek, terwijl Wolves op een afstand van drie punten staat.

Ook in de return op Old Trafford leek er woensdag lange tijd geen winnaar te komen. Daniel James en Raúl Jiménez deelden speldenprikjes uit namens hun ploegen en al na tien minuten dacht Wolves op voorsprong te komen, maar daar stak de videoscheidsrechter een stokje voor. De treffer van Pedro Neto werd aanvankelijk goedgekeurd, maar de VAR constateerde dat de aanvaller hands had gemaakt. Volgens de nieuwe regels wordt een treffer bij aanvallend hands altijd afgekeurd.

Ook na dat moment creëerden beide ploegen kansen. Anthony Martial en Juan Mata stuitten op keeper John Ruddy, terwijl Sergio Romero aan de andere kant een antwoord had op een inzet van Jiménez. Ruddy hield voor rust ook nog een schot van James tegen. De aanvaller werkte de bal later nog naast, maar zag Mata uiteindelijk wel de score openen. Martial stuurde de Spanjaard weg met een steekpass, waardoor de defensie van Wolves in de achtervolging moest. Mata bleef de verdedigers voor en rondde koeltjes af: 1-0.

© Pro Shots

Blessure
De grootste kans op de gelijkmaker was daarna voor Rúben Neves, maar hij faalde. United kreeg in de slotfase nog wel een andere tegenvaller te verwerken. Marcus Rashford, die er na ruim een uur inkwam voor James, moest een kwartier later zelf van het veld met een blessure. Jesse Lingard verving hem. Later deze week zal blijken hoe ernstig de kwetsuur van Rashford is.

Zo gaat United door naar de vierde ronde van het bekertoernooi, waarin Watford of Tranmere Rovers wacht. Die twee clubs speelden in de heenwedstrijd met 3-3 gelijk en gaan volgende week donderdag op herhaling.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
7
Wolverhampton Wanderers
38
15
14
9
51-40
+11
59
8
Arsenal
38
14
14
10
56-48
+8
56
9
Sheffield United
38
14
12
12
39-39
0
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Wolverhampton Wanderers
Meer over Wolverhampton Wanderers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.