Veteraan Buffon (39) gekroond tot beste doelman ter wereld

Reacties

Gianluigi Buffon is op 39-jarige leeftijd verkozen tot Doelman van het Jaar. De routinier van Juventus hield Manuel Neuer en Keylor Navas onder zich in de FIFA-verkiezing en kreeg de trofee uit de handen van Peter Schmeichel, die één van de juryleden bij de verkiezing was.

Veteraan Buffon (39) gekroond tot beste doelman ter wereld

De prijs voor beste keeper is nieuw. Sinds de FIFA zich vorig jaar afscheidde van France Football organiseert de voetbalbond een eigen verkiezing met awards voor beste speler, beste speelster, beste trainer (mannen), beste trainer (vrouwen), mooiste goal (Puskás Award) en beste fans. Alle winnaars worden maandagavond op het FIFA-gala in Londen bekendgemaakt.

Buffon kreeg de prijs op basis van zijn prestaties tussen 20 november 2016 en 2 juli 2017. De Italiaan won in die periode de landstitel en de Coppa Italia met Juventus. Tevens bereikte hij de finale van de Champions League, die De Oude Dame tot groot verdriet van Buffon verloor van Real Madrid (1-4). De Champions League-trofee is één van de weinige prijzen die nog in de enorme prijzenkast van de sluitpost ontbreekt.

Buffon, die in januari veertig wordt, is naast zijn prestaties voor Juventus nog steeds van grote waarde voor de Italiaanse nationale ploeg. Bijna precies twintig jaar geleden (29 oktober 1997) debuteerde bij voor de Azzurri. Sindsdien stond hij liefst 173 keer onder de lat in een officiële interland. Van de laatste tien duels hield hij zeven keer de nul.

Buffon werd eerder ook door de UEFA al verkozen tot Doelman van het Jaar. De Juventus-keeper heeft aangegeven in ieder geval tot en met het WK 2018 door te gaan. Om dat WK in Rusland te bereiken moet Italië overigens wel Zweden verslaan in de play-offs.

'Het is voor mij een enorme eer om op deze leeftijd deze award te krijgen. Ik ben er trots op. Ik wil mijn club, mijn coach en mijn teamgenoten bedanken. Zij hebben mij geholpen dit mogelijk te maken. Het laatste jaar met Juventus was fantastisch, maar het was niet genoeg om de beste van Europa te worden. Ik hoop dat we het dit jaar beter doen. Ik wil namelijk graag met een grote prijs afsluiten', reageerde Buffon op het gala in Londen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.