Verzachtende woorden over Lewandowski: 'Een echte professional'

Reacties

De Duitse bondscoach Hansi Flick denkt niet dat Robert Lewandowski voor grote problemen gaat zorgen bij Bayern München. De coach werkte twee jaar lang samen met de Pool en betreurt de huidige situatie.

Verzachtende woorden over Lewandowski: 'Een echte professional'
© Pro Shots

Lewandowski wil vertrekken bij Bayern en de clubleiding wil een spits die dit seizoen vijftig keer scoorde in clubverband niet laten gaan. Het zorgt voor moddergooien tussen beide partijen, die herhaaldelijk de media opzoeken. Flick denkt dat als het niet van een transfer komt, Lewandowski gewoon zijn werk blijft doen. 'Hij is een echte professional, een wereldster', stelde de bondscoach van Duitsland aan het einde van de interlandperiode.

'Het is zo ontzettend zonde dat deze situatie is ontstaan', vindt Flick. 'Ik had een geweldige en succesvolle periode met Lewy. Hij was op z'n best toen we zes prijzen wonnen in één seizoen', doelt de Duitser op het jaar 2020, waarin de Champions League, Bundesliga, DFB-Pokal, Duitse Super Cup, UEFA Super Cup én het WK voor clubs werd gewonnen.

Lewandowski, die tegen het Nederlands elftal niet in actie kwam in deze interlandperiode, is inmiddels op vakantie gegaan. Bij zijn afscheid van de nationale ploeg vingen media uit Polen op dat Lewandowski niet nieuws te melden had. De spits heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.