Vervanger Piroe scoort prachtig voor Jong PSV, Jong AZ verlaat laatste plek

Jong PSV blijft het goed doen in de Keuken Kampioen Divisie. Maandagavond wonnen de Eindhovense beloften van TOP Oss, mede dankzij een kunststukje van Justin Lonwijk. SC Cambuur ging in de fout bij Jong AZ.

Jong PSV
Jong PSV
3 - 1
TOP Oss
TOP Oss

Joël Piroe is met tien doelpunten in dit seizoen de topscorer van Jong PSV en zat zondag voor het eerst bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Dat betekende wel dat hij maandag niet in actie mocht komen tegen TOP Oss. Aanvallende middenvelder Lonwijk begon daarom in de punt van de aanval en maakte op schitterende wijze zijn eerste doelpunt van dit voetbaljaar.

Eerst kwam TOP nog op voorsprong. Ragnar Oratmangoen omspeelde keeper Youri Roulaux en schoof de bal in het lege doel. PSV reageerde direct, met een heerlijke treffer van Lonwijk. De jongeling krulde de bal prachtig in de kruising. Drie minuten later kreeg de thuisploeg een strafschop en dit buitenkansje werd benut door Mauro Júnior.

De fraaie goal van Justin Lonwijk in beeld.

Mauro was ook bij de 3-1, een kwartier in de tweede helft, betrokken. De Braziliaan dribbelde zichzelf vrij en bediende Zakaria Aboukhlal, die met een droge schuiver scoorde. Voor Aboukhlal was dit zijn tweede doelpunt van het seizoen en het betekende tevens de beslissing in de wedstrijd. Jong PSV staat nu vijfde, met slechts twee punten minder dan nummer vier Sparta Rotterdam.

Jong AZ
Jong AZ
2 - 1
SC Cambuur
SC Cambuur

Jong AZ verlaat de laatste plaats van de ranglijst, door een knappe zege op middenmoter SC Cambuur. Ondrej Mihalik opende al in de vijfde minuut de score en Kenzo Goudmijn verdubbelde kort voor rust na een uitstekende individuele actie de marge. Cambuur vond pas diep in de blessuretijd de aansluitingstreffer, via een benutte strafschop van Kevin van Kippersluis, en had hierna geen tijd meer om nog een punt te redden.

Jong AZ klimt met de derde zege van het seizoen van de twintigste naar de zeventiende plaats. Jong FC Utrecht staat nu onderaan. Cambuur vinden we terug op de elfde plek van de ranglijst.