Vervanger Jørgensen bezorgt PSV-opponent Kopenhagen zege in topper

Reacties

FC Kopenhagen heeft zondag in de eigen competitie een zwaarbevochten en zeer belangrijke overwinning geboekt. De Conference League-tegenstander van PSV won van achtervolger FC Midtjylland door een doelpunt in de extra tijd. Feyenoord-opponent Partizan Belgrado stelde teleur.

Vervanger Jørgensen bezorgt PSV-opponent Kopenhagen zege in topper
© Pro Shots
FC Midtjylland
FC Midtjylland
0 - 1
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen

PSV en Kopenhagen maakten er donderdag een spektakelstuk van (4-4). Zo veel doelpunten zaten er zondag tijdens de topper in de Deense competitie niet in. Midtjylland-Kopenhagen werd gespeeld in de voorlaatste speelronde van de reguliere competitie. Na 22 wedstrijden gaan beide teams samen met vier andere clubs de kampioensplay-off in.

Kopenhagen kon Midtjylland in aanloop naar die play-offs op een achterstand van zes punten zetten. Met vier wijzigingen ten opzichte van het duel met PSV ging Kopenhagen de strijd aan. Voormalig Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen kreeg de kans in de punt van de aanval, terwijl Kevin Diks ook in de basis stond.

Jørgensen slaagde er niet in om te scoren. Kopenhagen viel wat tegen in de competitietopper en kwam lange tijd tot slechts één schot op doel. Midtjylland was gevaarlijker, maar sloeg niet toe. Jørgensen werd ruim een uur naar de kant gehaald voor Khouma Babacar. Hij zorgde in de extra tijd voor het tweede schot op doel van de bezoekers, dat ook meteen raak was.

Partizan Belgrado
Partizan Belgrado
0 - 0
Napredak Krusevac
Napredak Krusevac

Partizan Belgrado wacht komende donderdag de zware taak om in De Kuip een 5-2 nederlaag tegen Feyenoord goed te maken. De koploper van Servië verspeelde zondag dure punten in de competitie door doelpuntloos gelijk te spelen tegen Napredak, de nummer acht. Achtervolger Rode Ster Belgrado kan maandag bij winst op Metalac op gelijke hoogte komen met Partizan.

Do 17 mrt. 2022

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.