Vervalst vaccinatiebewijs komt Duitse trainers duur te staan

Reacties

Markus Anfang zien we voorlopig niet voor de groep staan bij een Duitse profclub. De coach heeft een flinke schorsing gekregen, nadat hij in dienst van Werder Bremen sjoemelde met zijn vaccinatiebewijs. Bovendien moet Anfang een boete van twintigduizend euro betalen.

Vervalst vaccinatiebewijs komt Duitse trainers duur te staan
© Pro Shots

De 47-jarige Anfang begon dit seizoen als hoofdtrainer van Werder Bremen, dat tegenwoordig in de Tweede Bundesliga uitkomt, maar hield het maar veertien wedstrijden vol. In november werden de coach en zijn assistent Florian Junge ervan beschuldigd dat zij gebruik maakten van een vervalst vaccinatiebewijs. Anfang reageerde in eerste instantie geïrriteerd en ontkennend, maar een dag na het verschijnen van dit nieuws besloten de coach en zijn assistent om uit eigen beweging op te stappen.

Onlangs gaven Anfang en Junge toe dat zij inderdaad een vals vaccinatiebewijs hadden gebruikt. De trainers moeten daarvoor boeten: de Duitse voetbalbond DFB heeft Anfang en Junge tot 20 november geschorst. Die schorsingen veranderen in juni wel in voorwaardelijke straffen, zodat zij in het nieuwe seizoen weer aan de slag zouden kunnen gaan. Anfang moet ook nog een boete van twintigduizend euro betalen; Junge moet drieduizend euro overmaken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.