Vertrek Cerny staat symbool voor handelshuis Ajax

Reacties

Václav Cerny speelde 29 duels in de hoofdmacht van Ajax en kwam 69 keer uit voor de beloften, maar zijn tijd bij Ajax is in ieder geval voorlopig voorbij. Maandag tekende hij een driejarig contract bij FC Utrecht. Het vertrek van Cerny onderstreept maar eens de grote veranderingen binnen de selectie van Ajax.

Vertrek Cerny staat symbool voor handelshuis Ajax

'Ik verlaat de club met gemengde gevoelens', vertelt Cerny in zijn afscheidsinterview met Ajax TV. 'Ik wilde graag slagen bij Ajax, maar ik ben voor mijn gevoel nooit echt doorgebroken.' Door de concurrentie moest Cerny het afgelopen seizoen vooral doen met speelminuten in de Keuken Kampioen Divisie en zo'n jaar wilde de Tsjech niet nog een keer meemaken.

'Dit is het juiste moment om ook aan mezelf te denken', bekent Cerny. 'Ik ben er superblij mee dat ik mezelf weer op het hoogste niveau kan bewijzen. Ik wilde in Nederland blijven, want ik ben hier eigenlijk opgegroeid. Ik voel me hier thuis en ik heb een goede klik met de mensen bij FC Utrecht. Het plan is duidelijk en ze willen iets gaan bereiken. Voor mij wordt dit een heel goed podium om mij te ontwikkelen.'

Richting het seizoen 2015/16 leek Cerny een eerste stap te zetten richting zijn doorbraak in het eerste elftal. Op 26 november 2015 maakte Cerny zijn belangrijkste goal in de hoofdmacht. In de groepsfase van de Europa League stond Ajax toentertijd tegenover Celtic. Als invaller produceerde Cerny twee minuten voor tijd de winnende 1-2. Hierdoor hield Ajax zicht op de volgende ronde van de Europa League, maar op de laatste speeldag ging het alsnog mis tegen Molde FK.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De wedstrijdselectie van Ajax is sinds die treffer van Cerny flink veranderd. Nu ook de Tsjechische aanvaller is vertrokken uit Amsterdam zijn er, gekeken naar selectie van toen, nog maar twee spelers over die momenteel ook nog uitkomen in het shirt van Ajax: Donny van de Beek en Lasse Schöne.

Speler Huidige club
Jasper Cillessen Valencia
Kenny Tete Olympique Lyon
Mike van der Hoorn Swansea City
Jairo Riedewald Crystal Palace
Mitchell Dijks Bologna
Davy Klaassen Werder Bremen
Nemanja Gudelj Guangzhou Evergrande
Lasse Schöne Ajax
Viktor Fischer FC Kopenhagen
Arek Milik Napoli
Amin Younes Napoli
Wisselspelers -
Václav Cerny FC Utrecht
Yaya Sanogo Toulouse
Donny van de Beek Ajax
Diederik Boer gestopt
Ricardo van Rhijn clubloos
John Heitinga gestopt
Nick Viergever PSV
Coach -
Frank de Boer Atlanta United
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.