Vertonghen wordt ook opgeroepen als hij maar één interland kan spelen

Reacties

Bondscoach Domenico Tedesco heeft zijn selectie voor de komende EK-kwalificatieperiode bekendgemaakt. Opvallend is de keuze voor recordinternational Jan Vertonghen, die geblesseerd is.

Vertonghen wordt ook opgeroepen als hij maar één interland kan spelen
© Pro Shots

152-voudig international Vertonghen raakte in de wedstrijd tegen Cercle Brugge van afgelopen weekend geblesseerd aan zijn enkel, maar Tedesco verwacht dat hij in de komende interlandperiode nog inzetbaar is. Toch heeft de coach daar geen zekerheid over, zo stelde hij op het persmoment na de bekendmaking van de selectie.

'Jan is een vraagteken, maar zijn situatie wordt beter met de dag. Ik heb met hem gebeld en met de dokter, we hopen dat hij kan herstellen. De wedstrijd tegen Servië komt misschien te vroeg, maar tegen Azerbeidzjan spelen is een mogelijkheid', doelt Tedesco op de eerstvolgende interlands van België. De Belgen zijn al zeker van deelname aan het komende EK en maken samen met Oostenrijk uit wie er groepswinnaar wordt op weg naar het eindtoernooi in Duitsland.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep F EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Oostenrijk
8
6
1
1
17-7
+10
19
3
Zweden
8
3
1
4
14-12
+2
10
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Vertonghen is niet de enige oude bekende bij de selectie van België. Loïs Openda (ex-Vitesse) zit weer bij het keurkorps van Tedesco, net als Zino Vanheusden (ex-AZ) en Wout Faes (ex-Excelsior en ex-SC Heerenveen). Johan Bakayoko van PSV is eveneens opgeroepen, hij kan zijn achtste en negende interland spelen voor de Belgen.

België werd in de vorige interlandperiode opgeschrikt door een schietpartij rondom de interland tegen Zweden. Twee fans uit Zweden werden neergeschoten in Brussel, waar de interland werd afgewerkt. Besloten werd om de tweede helft niet te spelen en de 1-1 ruststand als eindstand aan te duiden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.