Vertessen schiet PSV naar verdienstelijke remise tegen Arsenal

Reacties

PSV heeft de groepsfase van de Champions League dinsdagavond afgesloten met een prima resultaat. De ploeg van Peter Bosz speelde met 1-1 gelijk tegen Arsenal, Yorbe Vertessen wiste het openingsdoelpunt van Eddie Nketiah uit.

Vertessen schiet PSV naar verdienstelijke remise tegen Arsenal
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 1
Arsenal
Arsenal

Om in hartje december te spreken van zomeravondvoetbal is in alle opzichten wat overdreven, maar om de wedstrijd in het Philips Stadion hing wel een zekere sfeer van ontspanning bij twee ploegen die hun plek bij de laatste zestien al beet hadden. PSV ging daar in het begin goed mee om, binnen enkele minuten hadden eerst Patrick van Aanholt en later Ricardo Pepi de 1-0 op hun schoen. Gabriel belette de thuisploeg met een knappe tour de force het scoren.

Halverwege de eerste helft was het tijd voor Vlaams venijn – maar nog altijd was het niet Leandro Trossard, de vlugge en vaardige vleugelspeler die PSV in Londen zo'n pijn had gedaan, die zijn kunsten vertoonde. Trossard kon Johan Bakayoko een vlammend schot niet beletten, het miste het doel maar nipt. Even daarvoor was Vertessen nog dichterbij geweest, hij had koppend de paal geraakt. Pas na een klein halfuur wist het team van Mikel Arteta voor het eerst gevaar te stichten.

Een prima poging van Mohamed Elneny raakte ook het aluminium, waarna Nketiah geen mededogen kende. Na een snelle aanval toonde de invalspits Arteta wat hij kon: hij schoot raak, door de benen van André Ramalho. Aaron Ramsdale, de invaldoelman van de Engelsen, hoefde pas in de toegevoegde tijd van de eerste helft in actie te komen. Nadat zijn verdedigers en de paal hem hadden geassisteerd, redde hij nu zelf op een schot van Bakayoko zodat de ruststand van 0-1 gehandhaafd bleef.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Belgische beschietingen gingen na de thee onverminderd verder. Vertessen had al gewaarschuwd met een schot rakelings naast voordat de rossige snelheidsduivel de bordjes in evenwicht bracht. Een fraaie, snelle aanval belandde via Pepi bij de aanvaller uit Tienen, die een schot fraai in het hoekje krulde en zo zijn eerste Champions League-doelpunt mocht bejubelen. De gelijke stand kwam een tijdje niet meer in gevaar, een kwartier na de 1-1 raakte Ismael Saibari de paal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoe langer hoe meer leken de gedachten van de spelers naar de volgende wedstrijden af te dwalen. Arsenal bleef zonder veel problemen overeind, zelf deed de ploeg weinig moeite om nog drie punten mee te grissen uit Brabant. Er was nog een angstig momentje: Jakub Kiwior kopte raak uit een door Benítez verkeerd ingeschatte vrije trap, maar de treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel.

In de laatste minuut mocht invaller Guus Til na een counter aanleggen, maar hij had geen gunstige hoek en schoot voorlangs, en in de allerlaatste seconde misten Trossard en Kiwior elk nog een kans op de winnende treffer. PSV en Arsenal sloten af op 1-1, een uitslag waarmee iedereen wel leek te kunnen leven. PSV mag voor dit gelijkspel nog bijna een miljoen euro bijschrijven en weet dat het na een voortreffelijke groepsfase aanstaande maandag gekoppeld kan worden aan een Europese grootmacht in de loting voor de achtste finales.

UEFA Champions League

Stand Groep B UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
6
4
1
1
16-4
+12
13
2
PSV
6
2
3
1
8-10
-2
9
3
Lens
6
2
2
2
6-11
-5
8
4
Sevilla
6
0
2
4
7-12
-5
2
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.