Verrassend Heracles is ook Groningen de baas

De woorden van Peter Bosz kunnen legendarisch worden. Na het 1-1 gelijkspel tegen PSV in de competitie-opening, daagde hij de pers uit om maar te blijven schrijven dat zijn Heracles Almelo dit seizoen degradeert. 'Het motiveert ons alleen maar.' Na drie duels heeft de promovendus al zeven punten en twee zeges op zijn naam.

Zondagmiddag moest FC Groningen er aan geloven. Net als een week eerder bij ADO Den Haag boog Heracles een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning.

De Groningers waren na negentien minuten nog wel op voorsprong gekomen via een kopbal van Koen van de Laak. Maar Heracles deed niet onder voor de erkende eredivisionist. Voor rust bewees Thijs Sluijter meerdere malen zeer lastig te zijn, zij het nog zonder resultaat.

Na rust bracht trainer Bosz meer lengte in met Gert Jan Tamerus en Sota Hirayama. Het spel van Heracles werd heel wat meer opportunistisch, maar bovenal had het spel met de lange, hoge ballen succes. FC Groningen had het er erg moeilijk mee.

In de 74ste minuut leverde dat de gelijkmaker op via Tamerus, die in de rebound het meest alert was. Tien minuten later haalde Bruno Silva zijn tegenstander Sluijter onderuit in de Groningse zestien. Scheidsrechter Van Dongen twijfelde niet en Kwame Quansah benutte de penalty: 2-1.