Vernieuwd Arsenal laat bij debuut Timber weinig heel van MLS-sterren

Reacties

Jurriën Timber heeft zijn debuut gemaakt voor Arsenal. De 22-jarige verdediger, overgekomen van Ajax, viel in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) in tijdens een oefenwedstrijd van The Gunners tegen een samengesteld team van topspelers uit de Major League Soccer. Dat elftal maakte weinig kans tegen Arsenal: 0-5.

Vernieuwd Arsenal laat bij debuut Timber weinig heel van MLS-sterren
© Pro Shots

Net als veel andere Europese topclubs maakt ook Arsenal deze maand een tripje naar de Verenigde Staten, waar ook nog geoefend wordt tegen Manchester United en Barcelona. Eerst was het de beurt aan de MLS Stars, zoals het elftal werd genoemd. Bekende namen in het team waren keeper Roman Bürki, middenvelder Riqui Puig en aanvaller Christian Benteke.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zij zagen Arsenal binnen vijf minuten scoren. Gabriel Jesus wipte de bal na terugleggen van Bukayo Saka op prachtige wijze over Bürki heen. Via de paal ging de bal in het doel. Leandro Trossard verdubbelde de marge halverwege de eerste helft met een schot van afstand. De 0-3 kwam vlak na rust van de voet van Jorginho, die een strafschop benutte.

Bij de 0-3 stand kwam Timber voor het eerst binnen de lijnen bij Arsenal. Na 65 minuten wisselde manager Mikel Arteta liefst zes spelers. Naast Timber kwam ook recordaankoop Declan Rice in de ploeg. Arsenal liep na die wissels nog uit naar 0-5 dankzij goals van Gabriel Martinelli en Kai Havertz.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Timber
Meer over Timber
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.