Vernedering voor Big Sam en Van Aanholt tegen Sunderland

Het aantrekken van Sam Allardyce als manager van Crystal Palace heeft de club nog niet bepaald succes opgeleverd. Zaterdagmiddag kreeg de ploeg van Patrick van Aanholt, die zijn oude ploeggenoten trof, een ongenadig pak slaag van hekkensluiter Sunderland. In de overige duels bleek eens te meer dat Burnley net zo goed niet kan afreizen voor uitduels.

Crystal Palace – Sunderland 0-4
Big Sam  begon met acht duels op zijn rapport aan het duel met coach David Moyes. De vanwege een schandaal als bondscoach van Engeland opgestapte trainer won daarin maar twee keer, waarvan één keer in de strijd om de FA Cup. Het negende duel draaide op een complete mislukking uit voor de Engelsman, die de nota bene van Sunderland overgekomen Van Aanholt in de basis opstelde.

Al na tien minuten opende Lamina Koné de score. Ook de 0-2 kwam op naam van een speler die Sunderland de voorbije weken moest missen door zijn deelname aan de strijd om de Afrika Cup. Vlak voor rust maakte Didier Ndong het leed voor Allardyce nog wat groter.

Na die goal in de 43ste  minuut was het nog lang niet voorbij met het Sunderland-vuurwerk, want goaltjesdief Jermain Defoe sloeg in blessuretijd nog twee keer toe. Door zijn dertiende en veertiende treffer, nog maar twee minder dan Premier League-topscorer Romelu Lukaku, was bij aanvang van de tweede helft allang duidelijk dat Sunderland de vijfde competitiezege zou boeken. Een fan van Palace kon zich in de rust niet inhouden en viel verdediger Damien Delaney aan.

Het bleef uiteindelijk bij 0-4, waardoor Moyes voor het eerst in zeven competitieduels weer eens kon genieten van een zege. Sunderland komt in punten zelfs gelijk met Palace, dat op basis van doelsaldo de opponent van vanmiddag nog wel voorblijft. Omdat Hull City stuntte tegen Liverpool (2-0) is Sunderland nog wel laatste.

Southampton - West Ham United 1-3
Bij The Saints werd nog maar eens duidelijk dat de geblesseerde Virgil van Dijk node gemist wordt. De thuisploeg kwam in de twaalfde minuut nog wel op voorsprong door een debuutgoal van de van Napoli overgekomen Manolo Gabbiadini, maar keek kort na rust al tegen een 1-3 achterstand aan. Op aangeven van Pedro Obiang zorgde Andy Carroll, die de laatste weken toch al op dreef is, voor de gelijkmaker. Obiang tekende op slag van rust zelf voor de 1-2 en kort na rust verdween een vrije trap van Mark Noble via Steven Davis in het Southampton-doel. Jordy Clasie zag dit alles vanaf de bank aan. Daar bleef hij immers negentig minuten.

Watford - Burnley 2-1
Watford verraste midweeks vriend en vijand door Arsenal te verslaan en zette ook het op papier simpele thuisduel met Burnley om in een zege. De bezoekers moesten al in de zesde minuut met tien man verder door een rode kaart voor Jeff Hendrick, zagen Troy Deeney vier minuten later de score openen en vlak voor de pauze was het pleit beslecht. M'Baye Niang, die overkwam van AC Milan in de transferperiode, kopte zeer fraai raak. Daryl Janmaat mocht in de slotfase nog even invallen bij Watford, vlak nadat hij zag hoe Burnley nog wel terugkwam door een rake strafschop van Ashley Barnes. Desalniettemin kon de tiende (!) uitnederlaag niet voorkomen worden door Burnley, dat de puntenteller in uitduels nog altijd maar op één heeft staan. Die prestatie staat in schril contrast met de thuisduels, waarin liefst 28 punten werden gepakt.

West Bromwich Albion - Stoke City 1-0
Het Nederlands getinte Stoke ging ten onder door een vroege goal. Bruno Martins Indi, Erik Pieters en Ibrahim Afellay begonnen allemaal in de basis. Al na zes minuten stonden zij op achterstand door een goal van James Morrison. Omdat het daarbij bleef verstevigde West Brom de knappe achtste plek. Stoke maakt, net als Southampton, West Ham, Watford en Burnley, deel uit van de brede middenmoot.