Vernederde Lampard baalt van fouten: 'Maar dit was geen 4-0-wedstrijd'

Het Premier League-debuut van Frank Lampard als hoofdtrainer van Chelsea mondde uit in deceptie. Manchester United was met 4-0 te sterk. Lampard baalt: 'Dit is een reality check voor ons.'

Chelsea was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg, maar scoorde niet. United ging een stuk beter met de kansen om en begon het seizoen zo met een ruime overwinning. 'Vier fouten, vier doelpunten', mopperde Lampard na afloop. 'Daar moeten we zelfkritisch over zijn. We controleerden het eerste halfuur, maar maakten een aantal verkeerde beslissingen. We hadden bij rust echt op een voorsprong moeten staan. Het is eenvoudiger voor mijn ploeg om te voetballen met een 2-0 of 3-0 voorsprong. Daar kan ik niet gelukkig over zijn.'

'United heeft veel snelheid en als je de bal inlevert en ruimte weggeeft achter de laatste linie, dan kunnen ze je pijn doen', vervolgde Lampard. 'We leren hier een dure les: op dit niveau kan je niet zulke fouten maken. Dit is een reality check voor ons. Maar als je naar de wedstrijd kijkt, dan was dit geen 4-0-wedstrijd. We moeten dit nu accepteren en doorgaan. De Europese Super Cup komt eraan en daarna wacht onze eerste thuiswedstrijd. We gaan verder met de goede dingen uit deze wedstrijd en zullen de slechte dingen gaan analyseren.'