Vermoedelijke opstellingen in Alkmaar: tandem op links in ere hersteld

Reacties

Myron van Brederode en Mees de Wit zullen donderdagavond hoogstwaarschijnlijk terugverhuizen naar de bank van AZ voor de return in de halve finales van de Conference League tegen West Ham United.

Vermoedelijke opstellingen in Alkmaar: tandem op links in ere hersteld
© Pro Shots
AZ
AZ
0 - 1
West Ham United
West Ham United

Hun plekken op de linkerflank zullen worden ingenomen door Jesper Karlsson en Milos Kerkez. De van een blessure terugkerende Karlsson maakte afgelopen weekend als invaller weer speelminuten tegen FC Emmen (5-1), terwijl Kerkez terugkeert van een schorsing.

Verder zal de opstelling van AZ waarschijnlijk geen wijzigingen kennen ten opzichte van het heenduel in Londen (2-1). Bij West Ham worden helemaal geen veranderingen verwacht in vergelijking met de formatie van een week geleden.

Het belooft een lastige avond te worden voor de Alkmaarders. Engelse clubs hebben zich in deze fase van de Europese competitie nogal vermaakt tegen hun Nederlandse opponenten. Elke keer dat een Engelse ploeg in een belangrijke Europese halve finale tegenover een Nederlandse ploeg stond, ging de Engelse ploeg door: Arsenal tegen Ajax in 1969/70 in de Fairs Cup, Nottingham Forest versus Ajax in 1979/80 in de Europa Cup, en het meest recent Tottenham Hotspur tegen Ajax in 2018/19 in de Champions League.

Vermoedelijke opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Beukema, Hatzidiakos, Kerkez; Clasie, Mijnans, Reijnders; Odgaard, Pavlidis, Karlsson.

Vermoedelijke opstelling West Ham: Aréola; Kehrer, Zouma, Aguerd, Cresswell; Soucek, Paqueta, Rice; Bowen, Antonio, Benrahma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.