Vermoedelijke opstelling Roma: opsteker voor finale tegen Feyenoord

Reacties

Henrikh Mkhitaryan is waarschijnlijk fit genoeg om woensdagavond aan de aftrap te verschijnen in de Conference League-finale tegen Feyenoord. Het is volgens Italiaanse media een belangrijke opsteker voor AS Roma.

Vermoedelijke opstelling Roma: opsteker voor finale tegen Feyenoord
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Mkhitaryan is met zijn ervaring namelijk een belangrijke pion in de ploeg van trainer José Mourinho, weet Corriere dello Sport. De Armeniër is samen met verdediger Chris Smalling de enige speler in de selectie die al een Europese finale speelde. In 2017 waren ze allebei van de partij toen het Manchester United van Mourinho in de Europa League-finale van Ajax won (0-2).

Op die bewuste avond in Stockholm maakte Mkhitaryan vlak na rust op aangeven van Smalling de tweede Engelse goal. Nu kan de 33-jarige middenvelder Roma aan zijn eerste Europese hoofdprijs proberen te helpen. Dinsdag zou hij Mourinho na de laatste training hebben verteld dat hij klaar is om te starten. Door een hamstringblessure miste Mkhitaryan de laatste duels van Roma.

Rond het meespelen van Nicolò Zaniolo zijn nog wel twijfels. De 22-jarige vleugelaanvaller, die tegen Torino een kwartier meedeed als invaller, start waarschijnlijk vanaf de bank. Verder staat de basiself van Mourinho grotendeels vast. Het betekent dat Rick Karsdorp woensdagavond in Tirana de rechterflank zal bestrijken en dus tegenover zijn oude club komt te staan.

Vermoedelijke opstelling Roma: Rui Patricio; Mancini, Smalling, Ibáñez; Karsdorp, Cristante, Sérgio Oliveira, Zalewski; Pellegrini, Mkhitaryan; Abraham.

Bijlow
Dat Justin Bijlow op tijd fit is voor de finale, is ook in Italië niet onopgemerkt voorbij gegaan. In de vermoedelijke opstelling van Feyenoord, is de van een voetblessure herstelde doelman ook meegenomen. Het is een meevaller, aangezien zijn vervanger Ofir Marciano niet altijd een even betrouwbare indruk maakte. Slot verklapte dinsdag al dat Bijlow kon spelen.

Meer over het Conference League-avontuur van Feyenoord lezen? Bestel hier onze luxe Feyenoord-special. Als abonnee krijg je twintig procent korting en hoef je geen verzendkosten te betalen.

Nog geen PRO-abonnee? Word hier lid en krijg de special erbij!

Overigens wordt er door Corriere dello Sport veel belang gehecht aan de finale. Roma won sinds 2008 (Coppa Italia) immers al geen prijs meer en Internazionale was in 2010 de laatste Italiaanse club die zegevierde in Europa, toen het onder Mourinho de Champions League won. Nu kan de Portugees ook Roma zijn eerste Europese trofee bezorgen. De vorige finales (in 1984 en 1991) gingen verloren.

'Mourinho moet Italië redden', valt te lezen op de voorpagina's van de Italiaanse sportkranten.
'Mourinho moet Italië redden', valt te lezen op de voorpagina's van de Italiaanse sportkranten.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.