Vermeer ruikt zijn kans bij Club Brugge

Reacties

Na weer een defensief onzeker optreden van Club Brugge (3-3) klinkt de roep om een keeperswissel luider. Kenneth Vermeer zou zomaar donderdag zijn debuut kunnen maken.

Vermeer ruikt zijn kans bij Club Brugge

Club Brugge had in de eerste seizoenshelft een keepersprobleem. Ludovic Butelle noch Ethan Horvath noch Guillaume Hubert overtuigde. Daarom ging de Belgische topclub de markt op om vervolgens met Vladimir Gabulov en Vermeer twee ervaren keepers te verwelkomen.

'We hebben de voorbije maanden veel gesproken over de doelmannenkwestie. Nu kunnen we hopelijk stoppen over deze kwestie, we hebben stabiliteit nodig', zei trainer Ivan Leko na het begroeten van de Nederlandse doelman.

Maar de gewenste stabiliteit is er niet gekomen. Gabulov, die voor anderhalf jaar tekende in Brugge, kreeg de voorkeur boven Vermeer. De 34-jarige Rus heeft die voorkeurspositie niet kunnen waarmaken. Met de drie Charleroi-treffers van zondag heeft hij in vijf duels in het Brugse doel inmiddels al dertien keer de gang naar het net moeten maken.

Nog los van de tegentreffers maakt Gabulov ook allerminst een zekere indruk onder de lat bij Club Brugge. Leko weigerde zondag na het 3-3 gelijkspel in te gaan op de ongelukkige momenten van de Rus. 'Dat heb ik niet gezien. Het was gewoon onze dag niet', ontweek de coach de netelige kwestie.

De trainer weet echter dat hij met Vermeer een keeper achter de hand heeft die staat te trappelen om zich te bewijzen. De Amsterdammer is naar Brugge gekomen om de speeltijd te krijgen die hem bij Feyenoord ontbeerde. Donderdag speelt Club Brugge in de strijd om de Belgische beker tegen Standard Luik.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.