Vormer mist penalty in spektakeltopper, Bandé scoort weer eens

Club Brugge heeft genoegen moeten nemen met een punt in de topper tegen Charleroi (3-3). Toekomstig Ajacied Hassane Bandé deed Anderlecht pijn.

Club Brugge was de laatste weken z'n onoverwinnelijke status kwijtgeraakt. De nederlagen tegen AA Gent en Standard Luik hadden de concurrentie nieuwe hoop gegeven. Achtervolger Charleroi onderstreepte dat zondag in de topper. Tot twee keer toe nam de Waalse formatie een voorsprong. Anthony Limbombe maakte de openingstreffer van Marco Ilaimaharitra ongedaan. Die rol was in de 37ste minuut weggelegd voor Ruud Vormer. Met een zelf uitgelokte strafschop kon hij de 1-2 van Gaetan Hendrickx wegpoetsen. De Nederlander faalde echter van elf meter.

Hans Vanaken deed in de vijftigste minuut wat Vormer had nagelaten. Wesley leek Club Brugge een kwartier voor tijd aan de zege te helpen. Maar het bijna uitgetelde Charleroi vond nog een beetje energie om met het antwoord te komen. Kaveh Rezaei was de man die dat onderstreepte met de gelijkmaker. Het punt was een schrale beloning voor Brugge, dat ook nog drie keer het aluminium raakte. De ploeg van trainer Ivan Leko heeft nog wel een voorsprong van elf punten op Charleroi.

Anderlecht profiteerde niet van het puntenverlies van Charleroi. Paars-Wit verslikte zich zondag in KV Mechelen, dat ondanks het 2-2 gelijkspel hekkensluiter blijft in België. De Brusselse formatie liet de gasten ontsnappen, want tien minuten voor tijd miste debutant Ryota Morioka een strafschop. Anderlecht heeft dit seizoen geen van de drie penalty's benut. Bij KV Mechelen had Hassane Bandé na een kwartier voor de gelijkmaker getekend. De toekomstig Ajacied sloot daarmee een lange reeks van improductiviteit van zijn club af. KV Mechelen had sinds 9 december tegen KV Oostende niet meer gescoord, hetgeen neerkomt op ruim 10 uur zonder treffer.