Verliezend bondscoach Antic: 'Ghana was gelukkiger'

Radomir Antic, bondscoach van Servië, hoopt dat zijn spelers de 1-0 verliespartij tegen Ghana kunnen omzetten in positieve energie. 'Maar dit blijft natuurlijk een enorme klap.'

Verliezend bondscoach Antic: 'Ghana was gelukkiger'

'Het WK beginnen met een nederlaag is heel vervelend', sipte de Servische bondscoach na afloop zijn verloren WK-ouverture.

Lang leken Servië en Ghana op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. Maar een onnodige handsbal van Zdravko Kuzmanovic – binnen het zestienmetergebied – zorgde voor de eerste Afrikaanse overwinning van het WK 2010. Asamoah Gyan benutte de terecht toegewezen strafschop.

'Eén fout maakte het verschil', blikte Antic terug op de doorslaggevende handsbal. 'Maar voor dat moment hadden wij al diverse kansen gehad om een doelpunt te maken. Het verschil was klein. Ik denk dat Ghana de meeste gelukkige ploeg was.'

De nederlaag is een flinke streep door de rekening van de Serviërs. De twee resterende duels met Duitsland (18 juni) en Australië (23 juni) bieden mogelijk nog een uitweg voor het elftal van Antic. 'Maar dan zullen we al onze energie moeten aanwenden om ons voor te bereiden op de volgende wedstrijd', aldus de Servische bondscoach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen