Verheydt reageert op vragen over toekomst, Penders onder de indruk van ADO

Reacties

Thomas Verheydt was zaterdagavond weer belangrijk voor ADO Den Haag op weg naar de finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De spits kon na de overwinning op FC Eindhoven nog weinig zeggen over waar hij volgend seizoen speelt.

Verheydt reageert op vragen over toekomst, Penders onder de indruk van ADO
© Pro Shots
FC Eindhoven
FC Eindhoven
1 - 2
ADO Den Haag
ADO Den Haag

Verheydt was net als dinsdagavond in Den Haag trefzeker voor ADO tegen Eindhoven. De Hagenaar nam in het Jan Louwers Stadion openingstreffer voor zijn rekening en zag ADO vervolgens nauwelijks nog in de problemen komen tegen Eindhoven.

Toekomst
'We hielden ons erg goed aan ons plan en dan maak je twee goals. Onze tweede helft was niet best, dat verdiende geen schoonheidsprijs. Ja, we hadden ook iets meer verwacht van Eindhoven. We hebben ons eigenlijk niet druk gemaakt. Nu gaan we ons klaarmaken voor dinsdag', aldus Verheydt in gesprek met ESPN. 

Op de vraag of de spits in de finalewedstrijden van de play-offs tegen Excelsior voor het laatst te zien zal zijn in het shirt van ADO kan Verheydt niet veel zeggen. 'Ik weet het echt niet, ik weet ook niet wat mijn zaakwaarnemer allemaal uitspookt... Het klopt dat ik nog nooit in de Eredivisie gespeeld, daarom gaan we er nu eerst hard voor werken. Voorlopig hebben we nog niets. Wat daarna gebeurt zien we dan wel. Maar ADO is mijn club en Den Haag mijn stad', zei Verheydt, die na 41 officiële wedstrijden dit seizoen op 36 doelpunten staat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dankbaar
ADO-trainer Giovanni Franken toonde zich na het bereiken van de finaleduels dankbaar richting de directie van de club. Na het vertrek van Ruud Brood in februari werd Franken als assistent naar voren geschoven, maar hij beschikt niet over de hoogste trainerspapieren. Franken en ADO kregen aanvankelijk dispensatie van de KNVB, maar die periode is inmiddels verlopen. Ondanks een mogelijke aanstaande sanctie hield ADO Franken op zijn post voor de play-offs.

'Ik vind het zo dapper van de directie dat ze geloof hadden in mijn kunde en hun nek hebben uitgestoken voor mij. Dat doen niet veel cubs. Natuurlijk heb je met regels van de KNVB te maken, maar je hoopt dat ze daarin meedenken', aldus Franken, die deze maand is begonnen aan de cursus UEFA Pro, waarmee hij zijn laatste diploma kan halen.

Borst vooruit
Eindhoven-collega Rob Penders constateerde dat zijn ploeg te kort kwam tegen een sterker ADO. 'We hebben onder ons niveau gespeeld. ADO verdient daarvoor ook de complimenten: zeker de achterste vier. Zij speelden heel degelijk en deden ook geen gekke dingen. Onze spelers waren kapot na afloop. Ik heb wel gezegd: 'laten we treuren, samen een biertje drinken en dan met de borst vooruit en kop omhoog de kleedkamer uitlopen', aldus Penders, die met Eindhoven verrassend derde werd in de Keuken Kampioen Divisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.