Verheydt gidst ADO gemakkelijk naar laatste horde richting Eredivisie

ADO Den Haag kan zich gaan opmaken voor de finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De Hagenaars rekenden zaterdagavond betrekkelijk eenvoudig af met FC Eindhoven, dat nauwelijks een vuist kon maken tegen ADO.

FC Eindhoven
1 - 2
ADO Den Haag

ADO verzuimde dinsdag al ruime afstand te nemen in een sterke eerste helft tijdens de thuiswedstrijd tegen Eindhoven. Door een benutte strafschop van Joey Sleegers in de slotfase bleef de ploeg van trainer Rob Penders nog in de race voor een finaleplek in de play-offs. Maar de hoop op een stunt in de return werd al snel de grond in geboord door Verheydt.

Snelle beslissing
De Haagse spits, die in het heenduel in het Cars Jeans Stadion een fabelachtige kopgoal maakte, schoot ADO uit de eerste beste kans op voorsprong in Eindhoven. Verheydt was het eindstation na een snelle counter en hoefde niet de bal niet eens in de uiterste hoek te schuiven om Eindhoven-doelman Nigel Bertrams na ruim een kwartier spelen te passeren.

Tien minuten na de openingstreffer zorgde een ongelukkige Collin Seedorf voor een vroege beslissing in de tweestrijd tussen ADO en Eindhoven. De verdediger van Eindhoven kopte de bal na een lichte duw van tegenstander Samy Bourard door de benen van Bertrams in zijn eigen doel.

Eer gered
Eindhoven kon voor rust ADO-doelman Hugo Wentges niet in de problemen en ook in de tweede helft kwamen de bezoekers zelden in de problemen in het Jan Louwers Stadion. ADO trok zich meer terug op de eigen helft en liet de thuisploeg het spel maken. Van een Eindhovens offensief was nooit echt sprake, maar vlak voor tijd werd het nog wel 1-2. Aanvoerder Mawouna Amevor, in de slotfase nog in de aanval geposteerd, redde al koppend de eer voor Eindhoven.

ADO kan zich gaan opmaken voor een finale om een promotie naar de Eredivisie tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Excelsior en Heracles Almelo. De heenwedstrijd op Woudestein eindigde in een ruime zege voor Excelsior. De return in Erve Asito staat voor vanavond 20.00 uur op het programma.