Verheydt passeert Haller als 'topscorer' in Nederland na 'perfect kopballetje'

ADO Den Haag blijft mede dankzij Thomas Verheydt in de race voor promotie naar de Eredivisie. De spits was dinsdagavond op fraaie wijze trefzeker tegen FC Eindhoven. Verheydt hoopte de avond in Den Haag nog mooier af te sluiten.

ADO Den Haag
2 - 1
FC Eindhoven

ADO Den Haag stond door doelpunten van Dhoraso Moreo Klas en Verheydt al binnen het half uur op een 2-0 voorsprong tegen Eindhoven, maar de bezoekers kwam een kwartier voor tijd nog terug tot 2-1 via een benutte penalty van Joey Sleegers.

'Zo houd je hier zeker een nare smaak aan over. Als je 2-0 voor komt, wil je die voorsprong ook uitbreiden. In de rust hebben we gezegd dat we voor de 3-0 moesten gaan, maar Eindhoven ging iets anders spelen en daar hadden wij moeite mee', aldus Verheydt in gesprek met ESPN.

De spits, die in de vorige twee duels met NAC Breda niet in actie kwam vanwege een rugblessure, wist zich tegen Eindhoven direct te onderscheiden. 'Ja, een kopballetje, deze was wel perfect. Ik nam hem vol en de bal valt mooi binnen', zei Verheydt, terwijl hij de beelden van zijn doelpunt terug keek. 'Hij is wel hard, he? Heel lekker. Hier trainen we ook veel op, al is het niet zo dat ik hem dagelijks zo binnen kop.'

'Eindhoven heeft een van de fysiek sterkste verdedigingen in de competitie. Dan moet je ook iets slimmer zijn in het weg lopen', vervolgt Verheydt over zijn kopdoelpunt. 'Het is zeker nog niet gedaan, we moeten er ook in Eindhoven vol voor gaan en vooruit voetballen. Dat is de les van vandaag. En mijn rug heeft het goed gehouden.'

Topscorer
Met 35 doelpunten in veertig officiële duels voor ADO is Verheydt dit seizoen de meest trefzekere speler bij een Nederlandse club. De Hagenaar maakte één doelpunt meer dan Sébastien Haller voor Ajax. Van de 35 goals vond Verheydt dertien keer het net met zijn hoofd. Dat zijn er minstens zeven meer dan andere spelers op de Nederlandse velden.

Goed gevoel
ADO-trainer Giovanni Franken toonde zich tevreden met het resultaat. 'Ik had hier vooraf voor getekend. We hadden de wedstrijd wel eerder moeten beslissen. In de tweede helft hadden we moeite met hun systeemwissel, waardoor zij teveel aan de bal waren. Maar we gaan met een goed gevoel naar zaterdag, we zijn op negentig minuten van de finale', aldus Franken.