Verheydt komt met bijzondere reden voor mislukte Hand van God

Reacties

Er stond misschien wat minder op het spel, maar Thomas Verheydt waande zich zondagmiddag toch even Diego Maradona tijdens de wedstrijd FC Den Bosch - ADO Den Haag in de Keuken Kampioen Divisie. De Hand van God was bijna zichtbaar in Brabant.

Verheydt komt met bijzondere reden voor mislukte Hand van God
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Mede door De Hand van God loodste Maradona zijn land naar de uiteindelijke WK-titel in Mexico, Verheydt dacht met eenzelfde soort trucje ADO de drie punten te bezorgen op bezoek in Den Bosch. Het vizier stond echter niet helemaal op scherp: de bal eindigde over het doel. Ook was de scheidsrechter een stuk scherper dan de leidsman tijdens die beruchte kwartfinale op het WK van 1986.

Na de wedstrijd had Verheydt overigens wel een verklaring voor zijn actie. 'Het was ook een beetje uit zelfbescherming. Met zo'n bal tussen de verdediging en de keeper, dan bots je tegen elkaar aan. Ik had de keeper al eerder verwacht', stelde hij bij ESPN.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.