Verhaegh helpt Wolfsburg historische avond Robben te verpesten

Reacties

Bayern München is vrijdag verrassend tegen puntenverlies aangelopen. VfL Wolfsburg was met Paul Verhaegh als aangever spelbreker op de recordavond van Arjen Robben (2-2).

Verhaegh helpt Wolfsburg historische avond Robben te verpesten

Precies twee jaar geleden was Robert Lewandowski de held van Bayern München én de beul voor VfL Wolfsburg, dat in een tijdsbestek van negen minuten vijf doelpunten van de Poolse goalgetter moest incasseren. De spits schreef met die prestatie geschiedenis.

Dit keer was het de beurt aan Arjen Robben om historie te schrijven tegen VfL Wolfsburg. Drie minuten voor rust tilde de Oranje-international met het nodige geluk de stand naar 2-0. Zijn schot ging dankzij de aanraking van de kuit van Rafinha in het Wolfsburg-doel.

De fortuinlijke goal betekende dat Robben op 92 competitiedoelpunten in dienst van Bayern kwam. De Oranje-international kwam daarmee naast Giovane Elber als meest productieve buitenlander in Beierse dienst. Robben evenaarde ook het record van Willi Lippens als meest productieve Nederlander in de Bundesliga. Die Ente was in de jaren zestig en zeventig voor Rot-Weiss Essen en Borussia Dortmund in 242 competitieduels tot dat totaal gekomen.

De treffer van Robben leek ook het moedige verzet van Wolfsburg te breken. De gasten, die met Riechedly Bazoer op de bank en Paul Verhaegh in de basis begonnen, hadden na ruim een half uur een eerste tik gekregen. Na een lichte duw van Marcel Tisserand in de rug van Lewandowski wees arbiter Christian Dingert naar de stip. Het Poolse slachtoffer ontfermde zich met succes over de buitenkans.

Maar de voorsprong bleek niet besteed aan Bayern. Keeper Sven Ulreich bood Wolfsburg de helpende hand (zie boven). De vervanger van de geblesseerde Manuel Neuer verkeek zich compleet op een vrije trap van Maximilian Arnold. Het bleek een fout met gevolgen, want acht minuten voor tijd werd de rekening gepresenteerd voor de blunder en de gemiste kansen.

Verhaegh stond met een fraaie voorzet aan de basis van de onverwachte 2-2 van Daniel Didavi. Daarmee pakte Wolfsburg zijn tweede punt sinds het aantreden van Martin Schmidt als opvolger van Andries Jonker. De trainer bevestigde daarmee ook zijn status van Bayern-bedwinger. Zijn laatste drie bezoekjes aan München bleef hij ongeslagen. Die Wölfe staan in de middenmoot, waar Bayern Borussia Dortmund niet kon aflossen als koploper in de Bundesliga. Woensdag staat Bayern in de Champions League tegen Paris Saint-Germain.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.