Vergeten Ganso beleeft droomavond bij Sevilla

Reacties

Sevilla heeft vrijdagavond een eenvoudige competitiezege geboekt op Granada: 2-0. De Braziliaan Ganso (foto) begon voor het eerst sinds 19 november in de basis bij de thuisploeg en was de grote man in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Vergeten Ganso beleeft droomavond bij Sevilla

Na het gelijkspel tegen Valencia vorige week moest Sevilla winnen van Granada om zicht te houden op directe plaatsing voor de Champions League. Nummer drie Atlético Madrid had voorafgaand aan het duel in Andalusië drie punten meer. Voor het duel met de nummer negentien had trainer Jorge Sampaoli voor het eerst in vijf maanden weer eens een basisplaats voor Ganso ingeruimd. Het gewezen wonderkind werd afgelopen zomer met grote verwachtingen overgenomen van Santos, maar kon nog geen potten breken in Spanje.

Tegen het Granada van manager Tony Adams beloonde Ganso dat vertrouwen al snel. In de vierde minuut schoot de alweer 27-jarige Braziliaan van dichtbij zijn eerste Primera División-doelpunt binnen. Twee blessures binnen het half uur betekenden een nieuwe dreun voor Adams, die in 2005 nog een half jaartje werkzaam was bij Feyenoord als trainer van de A1.

Ook in de tweede helft kwam Sevilla goed uit de startblokken. Weer was Ganso de gevierde man. Pablo Sarabia kwam goed door aan de linkerkant en bood de middenvelder een niet te missen kans. Ganso pakte het cadeautje uit en prikte binnen: 2-0. De zege kwam vervolgens niet meer in gevaar voor Sevilla, dat het zichzelf kwalijk kon nemen dat de ploeg niet meer doelpunten maakte tegen het zwakke Granada.

De ploeg van Sampaoli staat nu qua punten op gelijke hoogte met Atlético, dat zaterdag een uitduel met Espanyol speelt. Nummer vijf Villarreal, dat net als Atlético nog wel een wedstrijd tegoed heeft, moet elf punten toegeven op Sevilla. Voor Granada lijkt degradatie onafwendbaar. Het verschil met de veilige zeventiende plaats is met vijf duels te gaan zeven punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.