Verdrietige Balotelli gratis op te halen bij Brescia

Reacties

Het avontuur van Mario Balotelli bij Brescia zou weleens van korte duur kunnen zijn. De aanvaller mag in januari ondanks een doorlopend contract transfervrij vertrekken.

Verdrietige Balotelli gratis op te halen bij Brescia
© Pro Shots

De 29-jarige Balotelli koos afgelopen zomer heel bewust voor Brescia, waar hij het voetbalgeluk terug wilde vinden. Het is echter anders gelopen. De aanvaller was diep geraakt toen hij een maand geleden racistisch werd bejegend in de uitwedstrijd bij Hellas Verona. Na dit duel heeft Balotelli niet meer gelachen, merkte Brescia-voorzitter Massimo Cellino onlangs op.

Op het trainingsveld kreeg Balotelli het aan de stok met de inmiddels weggestuurde coach Fabio Grosso. Cellino zorgde onbedoeld voor commotie met een merkwaardige opmerking hierover. 'Wat wil je dat ik zeg? Hij is somber en werkt eraan om weer wat lichter in zijn hoofd te worden, maar dat gaat met moeilijkheden.' De ophef ontstond doordat Cellino het woord 'nero' gebruikte. In deze context ging dat over de somberheid van Balotelli, maar 'nero' is ook het Italiaanse woord voor zwart. Zo leek het alsof Cellino naar de huidskleur van Balotelli verwees en stelde dat de spits bezig was om zichzelf lichter te maken.

'Ik wilde het weglachen, maar misschien ben ik daarmee iets te ver gegaan', zei Cellino bij het tv-programma Le Iene. 'Ik heb Mario natuurlijk niet beledigd. Mijn uitspraak werd volledig uit zijn verband getrokken, maar ik had het anders moeten aanpakken, dat is duidelijk. Ik maak me zorgen om Mario. Hij is verdrietig, omdat hij zichzelf niet kan uitdrukken met zijn voetbal.'

Volgens Cellino heeft Balotelli vooral steun nodig. 'Hij straalt uit dat hij een strijder is, die iedereen aan kan, maar dat is hij niet', benadrukte de preses. 'Je ziet een grote, sterke man, maar als hij wat meer zou laten zien dat hij pijn heeft, dan zouden de mensen hem misschien wat beter begrijpen. In januari mag hij voor niets vertrekken, maar ik wil dat hij blijft. Als Mario vertrekt, verliezen we allemaal. Mario, blijf bij Brescia en laat zien dat je hier bent gekomen om ons te helpen.'

Balotelli begon het seizoen met een schorsing die hij vanuit Frankrijk had meegenomen en speelde tot dusver acht competitiewedstrijden voor Brescia. Daarin scoorde hij twee keer, maar Balotelli heeft nog geen enkel duel gewonnen met de hekkensluiter van de Serie A. Eugenio Corini, die begin november werd vervangen door Grosso, is door Cellino teruggehaald om het tij te keren.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
16
Torino
38
11
7
20
46-68
-22
40
17
Genoa
38
10
9
19
47-73
-26
39
18
Lecce
38
9
8
21
52-85
-33
35
19
Brescia
38
6
7
25
35-79
-44
25
20
SPAL
38
5
5
28
27-77
-50
20
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.