Verdeling hesjes voorspelt verjonging Oranje

Bondscoach Dick Advocaat stelde in Schotland het oudste Oranje aller tijden op. De verdeling van de hesjes voorspelt een flink anders, en vooral jonger Nederlands elftal in de tweede wedstrijd tegen de Schotten.

Verdeling hesjes voorspelt verjonging Oranje

Op de training van Oranje staan de groene hesjes vaak voor een basisplaats. Op basis van deze wetenschap staat Advocaat voor een grote ingreep in zijn basiself, zo leerde de training in de Amsterdam Arena.

Giovanni van Bronckhorst moet als linksback plaatsmaken voor Wilfred Bouma, die zondag aan de selectie werd toegevoegd. Michael Reiziger wordt de nieuwe rechtsback, waarbij André Ooijer naar de plek van de geschorste Jaap Stam schuift.

Een opvallender wijziging is de basisplaats van Wesley Sneijder, die afgelopen zaterdag nog op de tribune moest plaatsnemen. De jonge Ajacied wordt op het middenveld gekoppeld aan Phillip Cocu en moet de spitsen van aanvoer voorzien.

Patrick Kluivert moet op basis van de hesjes het veld ruimen ten faveure van Rafael van der Vaart, terwijl de vleugels bezet blijven. Daarmee lijkt Advocaat de gedachte van de jonge Ajacied te volgen. 'Ik zou mezelf opstellen als centrale middenvelder met de punt naar voren in de rug van één centrumspits. Niet van twee centrumspitsen. Ook de beide vleugelspitsen kunnen blijven staan', zei Van der Vaart in gesprek met het AD.

Voor Van der Vaart is het om het even in de rug van welke diepe spits hij moet spelen. 'Kluivert en ik hebben het als duo de laatste wedstrijden goed gedaan. Maar ik zou ook best met Van Nistelrooy kunnen spelen. Het is alleen wat anders voetballen dan.' De ideale opstelling voor Nederland-SchotlandReageer op het VI.nl Forum

Bekijk hier al onze video's