Verbouwereerde Reyna countert aanval van bondscoach met emotioneel statement

Reacties

Giovanni Reyna heeft via een officieel statement gereageerd op uitlatingen over zijn inzet tijdens het WK in Qatar. Bondscoach Gregg Berhalter vertelde op een Amerikaans congres dat hij overwoog de aanvaller tijdens het toernooi naar huis te sturen. Dat schoot in het verkeerde keelgat van de speler van Borussia Dortmund.

Verbouwereerde Reyna countert aanval van bondscoach met emotioneel statement

'Op het afgelopen WK hadden we een speler die duidelijk niet aan onze verwachtingen voldeed, zowel op als buiten het veld. Het ging om 1 van de 26 spelers, dus dat viel op', vertelde Berhalter in New York. Hij zou hebben gedoeld op Reyna. De twintigjarige buitenspeler zou zijn ploeggenoten hebben geïrriteerd en bood zijn excuses aan nadat de spelers van de Verenigde Staten hem op zijn gedrag wezen.

Berhalter openbaarde uren met de technische staf gediscussieerd te hebben om Reyna eventueel naar huis te sturen. Dat de bondscoach vlak na het toernooi al zo openhartig over de situatie sprak, is bij de aanvaller niet goed gevallen. Via Instagram countert Reyna nu zijn oefenmeester.

'Ik hoopte niet te hoeven reageren op wat er is gebeurd op het WK', opende Reyna zijn betoog. 'Ik ben van mening dat dingen die gebeuren in een teamsetting privé moeten blijven. Maar ik voel me genoodzaakt om te reageren, omdat de dingen die gezegd zijn mijn imago en karakter schaden.'

Reyna schrijft over zijn trots en passie voor de sport en legt uit een emotioneel karakter te hebben. Ook zou na zijn excuses de kous af zijn. Door de uitlatingen van Berhalter bleek dat nu alsnog niet zo te zijn, vindt de vleugelspeler.

'Ik ben teleurgesteld dat het maar over deze zaak blijft gaan en heel erg verrast dat iemand die direct betrokken is bij het team daaraan meewerkt', sluit Reyna zijn relaas af. 'Coach Berhalter heeft altijd geroepen dat de gebeurtenissen rondom het team binnenskamers blijven.'

In 2026 hoopt Reyna weer op het WK van de partij te zijn. Dan is het mondiale eindtoernooi namelijk in eigen land. Samen met Mexico en Canada is Team USA de gastheer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.