Verbluffende solo: toen Messi in de huid van Maradona kroop

Reacties

Het is deze zaterdag exact dertien jaar geleden dat Lionel Messi zich definitief presenteerde als een talent uit miljarden. De toen negentienjarige Argentijn liet de voetbalwereld versteld staan met een Maradona-imitatie.

Verbluffende solo: toen Messi in de huid van Maradona kroop
© Pro Shots

Op 18 april 2007 bleek definitief dat Messi Gouden Bal-potentie had. Het slachtoffer was Getafe in de heenwedstrijd van de halve finale van de strijd om de Copa del Rey. Bij een stand van 1-0 kreeg Messi de bal op eigen helft aangespeeld van Xavi, waar vele Barcelona-aanvallen in die tijd het levenslicht zagen.

Deze keer werd er echter geen combinatie opgezet. Messi deed het helemaal zelf: op snelheid en techniek degradeerde de Argentijnse dribbelaar de Getafe-spelers tot houten klazen. De goal leek angstaanjagend veel op de solo van Diego Maradona in de WK-kwartfinale tussen Argentinië en Engeland. In diezelfde wedstrijd was er ook de fameuze 'hand van God', waarmee Pluisje de score op illegale wijze opende. Saillant is dat Messi in juni 2007 op dezelfde manier - met de hand - zou scoren tegen Espanyol. Zo had de Barcelona-parel nog voor zijn twintigste verjaardag twee iconische Maradona-momenten geïmiteerd.

Oh ja, mede door de Messi-solo rekende Barcelona met 5-2 af met Getafe. Genoeg voor een finaleplaats was dat opmerkelijk genoeg niet, want in de voorstad van Madrid werd het 4-0 voor de underdog. Zó bijzonder was de goal van Messi dat deze opmerkelijke uitslag helemaal is ondergesneeuwd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.