Verbeek wil nog voor de winterstop een ommekeer bij dolend Twente

Gertjan Verbeek kent een valse start als hoofdtrainer van FC Twente. Zaterdagavond kwam daar een nederlaag in eigen huis tegen ADO Den Haag bovenop (2-3). De trainer beseft dat er nog voor de winterstop een ommekeer moet komen.

De 55-jarige coach baalde als een stekker van de late treffer van Nasser El Khayati. 'Volgens mij kan ik er niks aan doen', vertelde Verbeek na afloop tegen FOX Sports. 'Ik vond dat wij best aardig speelden in de eerste helft, maar we geven toch twee goals weg. Het is knap van mijn ploeg dat ze het weer oppakken. Dan hoop je in de tweede helft door te drukken, maar het was erg rommelig aan allebei de kanten. Dan denk je: het is 2-2 en meer zit er niet in.'

Uiteindelijk ging het in de slotfase toch nog mis voor FC Twente, waardoor het onderaan de Eredivisie blijft bungelen. 'Vanavond slecht slapen en morgen weer opstaan', was Verbeek nuchter. 'Het voordeel is dat je niet lang kunt napraten, want met NAC Breda staat de volgende klus alweer voor de deur. De laatste drie wedstrijden voor de winterstop moeten we haast winnen om een redelijke uitgangspositie te hebben voor de tweede seizoenshelft.' Na de wedstrijd van dinsdag tegen NAC treft FC Twente Vitesse en Excelsior in de Eredivisie.

Kort voor tijd wisselde Verbeek zijn aanvaller Oussama Assaidi. Daar stond hij achteraf nog steeds achter. 'Na 82 minuten is het heel normaal dat je jongens die alles hebben gegeven naar de kant haalt. Ik dacht dat we met de snelheid van Luciano Slagveer eventueel nog kansen konden creëren. Daar komt bij dat Assaidi nog niet zo lang speelt. Ik denk nog niet dat hij in staat is om twee weken achter elkaar drie wedstrijden te spelen.'

Danny Holla
Danny Holla stond direct na afloop FOX Sports aangeslagen te woord. 'Ik weet niet wat ik moet zeggen. We hebben de punten gewoon hard nodig. De tweede helft was van ons niet goed, maar elk puntje is er één.' De wankele defensie – sinds het aantreden van Verbeek zestien tegentreffers in vijf duels - is een bron van zorg. Holla zag hoe het tegen ADO in de laatste minuut toch weer misging. 'We moeten die bal gewoon wegschieten. Maar in deze fase gebeuren deze dingen. Gewoon zuur dat je verliest. Vandaar ook die frustraties.'