Verbeek neemt herstelde Avdic en Marcellis mee naar Israël

Danni Avdic kan in het Europa League-duel met Maccabi Haifa van donderdagavond zijn debuut maken voor AZ. De Zweedse spits is hersteld van zijn liesblessure. Ook Dirk Marcellis staat weer tot de beschikking van trainer Gertjan Verbeek.

Verbeek neemt herstelde Avdic en Marcellis mee naar Israël

Avdic, die afgelopen zomer werd overgenomen van Werder Bremen, speelde maandag een uur voor het beloftenteam van AZ, dat met 3-1 van Jong De Graafschap verloor. Marcellis, die door een knieblessure dit seizoen ook nog niet in actie kwam voor de Alkmaarders, speelde in die wedstrijd 45 minuten mee.

Verbeek heeft het tweetal opgenomen in zijn selectie voor de wedstrijd tegen Maccabi Haifa van donderdagavond. De trainer neemt in totaal twintig spelers mee naar Israël. Middenvelder Markus Henriksen moet de wedstrijd missen vanwege een schorsing. Aanvaller Eli Babalj ontbreekt door lies- en buikklachten.

Haifa ligt nabij de grens met Syrië, waar het door het oorlogsgeweld bijzonder onrustig is. Hoewel Maccabi Haifa vanwege de onrust in het verleden zijn thuisduels enkele malen elders moest afwerken, houdt AZ daar geen rekening mee. 'Als er iets in de situatie verandert, worden wij direct op de hoogte gebracht. Dat is op dit moment niet aan de orde', aldus Verbeek in de nieuwe editie van Voetbal International.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen