Verbeek moet nog een maand wachten op debuut Avdic

Trainer Gertjan Verbeek moet nog even geduld hebben met zijn laatste aanwinst Denni Avdic. De 24-jarige Zweedse spits verbond zich vorige week voor drie jaar aan AZ. Hij werd overgenomen van Werder Bremen.

Verbeek moet nog een maand wachten op debuut Avdic

'In Zweden heeft hij de laatste maanden alleen met een individuele trainer gewerkt', aldus Verbeek. 'De volgende stap is aansluiting bij de groep en daarna zal hij zijn eerste minuten in het tweede moeten gaan maken. Ik denk dat zijn rentree nog wel een week of vier, vijf op zich laat wachten.'

Als aanvaller van Elfsborg kreeg AZ de 1 meter 92 lange Avdic al in het vizier. Hij scoorde daar negentien keer in 29 duels. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis bij PEC Zwolle en maakte hij acht treffers in 23 duels.

Bij AZ is Aron Jóhannsson momenteel de eerste spits. Qua rendement maakte de in de VS geboren IJslander het vorige week waar door zowel te scoren in de strijd om de Johan Cruijff Schaal als in de eerste competitiewedstrijd tegen Heerenveen.

Nadat hij definitief had besloten uit te komen voor Team USA werd hij afgelopen maandag meteen uitgenodigd door bondscoach Jürgen Klinsmann. Zijn ploeg oefent op 14 augustus in Sarajevo tegen Bosnië-Herzegovina.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen