Verbeek na vier jaar terug in Eredivisie als coach van FC Twente

Reacties

Gertjan Verbeek keert terug in de Eredivisie als trainer van FC Twente. De 55-jarige coach is in Enschede aangesteld als opvolger van René Hake. Bovendien wordt hij technisch manager bij de Tukkers. Jan de Jonge is aangesteld als assistent van Verbeek.

Verbeek na vier jaar terug in Eredivisie als coach van FC Twente

Hake werd door de clubleiding na acht wedstrijden in het nieuwe Eredivisie-seizoen weggestuurd als hoofdcoach. Na het ontslag was Verbeek direct een van de favorieten om de leiding over het eerste elftal te krijgen bij de Tukkers. Voor Hake zou eerst een andere functie worden gezocht binnen de club, maar dit plan werd uiteindelijk niet ten uitvoer gebracht.

Hake vertrok definitief, waarop de weg vrij was voor Verbeek. Die had immers al aangekondigd dat de club eerst de zaken met zijn voorganger goed moest afhandelen. Zondag heeft hij tot medio 2019 getekend in Enschede.

Verbeek zat sinds juli van dit jaar zonder club na zijn vertrek bij VfL Bochum. In Duitsland was hij eerder actief bij 1. FC Nürnberg, na in Nederland de leiding te hebben gehad over Heracles Almelo (twee keer), SC Heerenveen, Feyenoord en AZ.

De afgelopen drie duels stond FC Twente onder leiding van interim-trainer Marino Pusic. Van Roda JC Kerkrade (Eredivisie) en FC Eindhoven (KNVB-bekertoernooi) werd gewonnen, maar vrijdag ging het competitieduel met Excelsior verloren.

Verbeek start met een pittige serie bij Twente. Zijn elftal neemt het de komende weken achtereenvolgens op tegen PSV (uit), SC Heerenveen (thuis), AZ (uit) en Ajax (thuis).

Verbeek verklapt toekomstplannen: 'Zou graag directeur of voorzitter worden'
Jos Hooiveld: 'Gertjan Verbeek is heel direct, recht door zee'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.