Verbeek: 'Met het oog op de bekerfinale snel veilig zijn'

AZ-trainer Gertjan Verbeek start vrijdag in de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen met Celso Ortiz in de basisopstelling. De Paraguayaan, die onlangs te horen kreeg dat hij na dit seizoen naar een andere werkgever uit mag kijken, neemt de plaats in de van de geschorste Markus Henriksen.

Verbeek: 'Met het oog op de bekerfinale snel veilig zijn'

'Hij speelt al heel lang in die rol bij Jong AZ. Ortiz heeft dus ervaring als controleur op het middenveld', legt Verbeek uit op de clubwebsite. Behalve Ortiz, die pas twee keer in actie kwam dit seizoen, krijgt ook Johann Berg Gudmundsson weer de kans zich te bewijzen vanaf de eerste minuut.

De IJslander krijgt van de oefenmeester de voorkeur boven Willy Overtoom. 'Ik heb deze week met Willie gesproken', meldt Verbeek. 'Het is duidelijk dat hij nog niet het gewenste niveau haalt. Het is voor hem een kwakkelseizoen, vooral vanwege enkele blessures. Hij vindt zelf ook dat het beter moet.'

'En Gudmundsson laat zien dat hij in vorm is. Hij heeft zich teruggevochten en mag zich nu bewijzen tegen Heerenveen', aldus Verbeek, die de tegenstander en diens trainer Marco van Basten goed kent. 'We bellen elkaar regelmatig. Hij heeft bij mij eens stage gelopen als trainer bij Heracles Almelo.'

'Daarna is ons contact goed gebleven, ook toen hij bondscoach en trainer van Ajax was', vervolgt Verbeek, die zijn ploeg in eerste instantie moet behoeden van nacompetitie voor degradatie en vervolgens moet klaarstomen voor de bekerfinale op 9 mei.

'Met het oog op de bekerfinale willen we zo snel mogelijk op eigen kracht veilig zijn. Dat kan vrijdag het geval zijn. Als we goed spelen tegen Heerenveen en PEC Zwolle, maken we een kans om de beker te pakken', besluit de vijftigjarige coach van AZ, dat zes punten voorsprong heeft op nummer zestien Roda JC Kerkrade.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen