Verbeek en selectie AZ boos op zingende supporters

Een deel van de AZ-aanhang heeft het voorlopig verbruid bij de spelersgroep en de staf. In de tweede helft van het thuisduel met PSV (1-3) moest Etiënne Reijnen het afgelopen zaterdag na twee grote fouten ontgelden.

Verbeek en selectie AZ boos op zingende supporters

'Alle ballen op Reijnen', zongen de fans hatelijk, nadat de centrale verdediger met foutieve passes de 0-2 en een grote kans inluidde. Tot op heden maakt hij een ongelukkig seizoen door. In de uitwedstrijd tegen PSV kreeg hij al heel vroeg in het duel twee gele kaarten. Later verloor Reijnen tijdelijk zijn plaats aan jongeling Thomas Lam.

Waar trainer Gertjan Verbeek zondag na de wedstrijd al boos reageerde, deed hij dat maandag nog eens dunnetjes over. 'Je mag best kritisch zijn als het elftal slecht speelt. Maar mensen die een individu eruit pikken en hem verantwoordelijk stellen voor het verlies, zijn het niet waard om supporter van AZ te zijn. Hier help je de ploeg en de club niet mee.'

Na de wedstrijd heeft Verbeek even met Reijnen gesproken. 'Mensen maken fouten, dus hij ook. Het is alleen spijtig dat het twee keer achter elkaar gebeurde. Maar tot die momenten speelde Etiënne vrij aardig. Bovendien zet hij zich maximaal in voor AZ. Ik vind het vervelend voor hem en distantieer me van die spreekkoren, maar heb óók aangegeven dat het puur negatieve aandacht is. En die moet je zo snel mogelijk naast je neer proberen te leggen.' (Yoeri van den Busken)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen