Verbeek looft reactie FC Twente na 'slimme zet' FC Groningen

Gertjan Verbeek was gematigd tevreden met het gelijkspel van FC Twente tegen FC Groningen (1-1). Een 'slimme' zet dwong de Tukkers tot een inhaalrace.

FC Twente kan een zege goed gebruiken, in sportief en in mentaal opzicht. In de Eredivisie werd op 12 december tegen NAC voor het laatst drie punten gepakt. 'Je snakt naar een overwinning', zei Verbeek na het 1-1 gelijkspel. 'Vooraf heb ik mijn ploeg gezegd dat ik drie dingen wilde zien: een elftal dat strijdvaardig is, honderd procent inzet toont en de overtuiging heeft te kunnen winnen. Op een kwartier na hebben we zo gevoetbald.'

Met dat kwartier doelde Verbeek op de eerste vijftien minuten na rust, waarin FC Groningen-rechtsback Deyovaisio Zeefuik over FC Twente-aanvaller Oussama Assaidi heen ging. 'Het was een slimme zet', oordeelde de trainer van de Tukkers, die niet toevallig in die fase een Groningse treffer incasseerde.

Verbeek zag tot zijn genoegen dat zijn ploeg zich niet uit het veld liet slaan, met de gelijkmaker van Tom Boere als tastbaar resultaat. 'Toen die viel hebben we nog de overtuiging laten zien dat we konden winnen, en hebben we ook zo gespeeld. In de laatste fase hebben we Groningen geen schijn van kans gegeven om te geloven in meer dan punt. Het is sneu dat het maar bij een punt blijft, maar dat is beter dan niets.'